ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Крим.Реалії оновило мапу російських військових об'єктів, додавши фортифікаційні споруди та місця ударів

28.06.2023, 12:00
Фото - скриншот з сайту мапи
Фото - скриншот з сайту мапи

Журналісти Крим.Реалії і "Схем" (проєкти Радіо Свобода) оновили інтерактивну мапу російських військових об'єктів у Криму, додавши місця розташування та супутникові знімки окопів, фортифікаційних споруд, а також місць вибухів та пожеж через ймовірні удари ЗС України по різних точках на Кримському півострові, повідомляє Крим.Реалії.

До створеної на початку травня мапи додано дві нові категорії (загалом їх 12): “Фортифікаційні споруди” та “Вибухи, удари та пожежі”. 

Зокрема, тут зібрано понад 60 геолокацій різного типу оборонних ліній, зведених у Криму. Їх можна побачити на супутникових знімках Planet Labs. За словами координатора авторського колективу проєкту Анжеліки Руденко, особливо багато ліній окопів на півночі Криму, на Перекопському перешийку. Щомісяця вони стають більш розгалуженими.

Вона  зазначила, що з початку повномасштабного російського вторгнення в Україну було зафіксовано понад пів сотні прильотів, що супроводжувалися вибухами, пожежами та руйнуванням військових і логістичних інфраструктурних об'єктів, важливих для російської армії. На мапі можна подивитися, де саме траплялася "бавовна", що про це офіційно повідомляла російська влада і що розповідали місцеві жителі. Також додано фото та відео цих інцидентів.

Фото із супутника цих фортифікацій редакція Крим.Реалії регулярно оновлюватиме, повідомив автор карти, журналіст Крим.Реалії Ігор Токар. За його словами, журналістам важливо поінформувати аудиторію про рівень мілітаризації Кримського півострова. 

“Ми хочемо попередити кримчан про небезпеку, пов'язану з цими місцями. Адже величезна кількість людей живе в безпосередній близькості до військових об'єктів РФ. А з огляду на широкомасштабні воєнні дії, які веде Росія проти України, ці місця несуть особливу небезпеку для оточуючих”, – розповів Ігор Токар.

Крім того, мапа тепер буде доступна й англійською мовою. На карті військових об'єктів тепер більше супутникових знімків, детальніше можна розглянути майже весь Севастополь, Керченський півострів, Перекопський перешийок, аеродроми, уражені об'єкти та фортифікації. 

Як повідомляв ІМІ, 10 травня журналісти Крим.Реалії опублікували інтерактивну мапу з 223 чинними, тимчасовими та законсервованими військовими об'єктами Російської Федерації в тимчасово окупованому Криму.

Після цього окупаційний парламент Криму запропонував притягувати до адміністративної відповідальності за поширення інформації про військові об'єкти, що розташовані в Росії.

Liked the article?
Help us be even more cool!