ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Кропивницьких журналістів не пустили на сесію міської ради

17.05.2022, 10:00
Фото – lexinform.com.ua
Фото – lexinform.com.ua

Знімальну групу “Суспільне Кропивницький” не допустили на сесію Кропивницької міської ради, що відбулася 12 травня. 

Про це представнику ІМІ в Кіровоградській області повідомив журналіст Олександр Сметанко. 

За інформацією медійника, попри відсутність традиційного анонсу на офіційному сайті ради телеканал мав інформацію про проведення сесії та скерував знімальну групу для висвітлення цієї події. Однак до сесійної зали журналістів не пустили, аргументувавши рішення “прийнятими обмеженнями”. 

Представник ІМІ звернувся до міськради з проханням надати роз’яснення, що стало підставою недопуску новинарів до депутатів. За кілька днів отримали відповідь юридичного управління ради, яку передали через представника “пресслужби” Сергія Якуніна. “Враховуючи введення в Україні правового режиму воєнного стану, з метою забезпечення захисту життя та здоров'я осіб, які брали участь у роботі сесії, не оприлюднювалась інформація про час та місце проведення шостого засідання дев'ятої сесії, не здійснювалась онлайн-трансляція в мережі Інтернет та не запрошувалися представники засобів масової інформації”, – йдеться у відповіді.

Юрист ІМІ Роман Головенко, вивчивши наданий радою “коментар”, зауважив, що у відповіді жодним чином не пояснюється причини недопуску журналістів до сесійної зали. Для цього мало б бути попередньо ухвалене рішення щодо проведення так званого закритого сесійного засідання. “Якщо ж такого документа в наявності немає, а з відповіді міськради ніщо не вказує на його наявність, ситуацію з кропивницькими журналістами можна кваліфікувати як порушення законодавства про доступ до інформації”, – зазначив юрист.

Liked the article?
Help us be even more cool!