ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Кропивницькі медійники планують скаржитися на телеграм-канали, які крадуть новини

Фото – sbs.com.au
Фото – sbs.com.au

Кропивницьке видання “Гречка” пропонуватиме колегам масово кидати скарги на телеграм-канали, які копіюють новини медійників без належного маркування. 

Про це регіональному представникові ІМІ в Кіровоградській області повідомила редакторка “Гречки” Анастасія Дзюбак.

На такий радикальний крок журналістів підштовхнула нещодавня крадіжка контенту каналом “kirovograd_official?? Кропивницький”. 

“Є кілька міських телеграм-каналів, які регулярно крадуть новини в медіа міста. Крадуть зі швидкістю світла. Це не перший випадок, і “Гречка” не виняток. До того ж усе залежить від адміністраторів. Інколи бувають посилання на сайт, інколи, як сьогодні, це вирваний шмат матеріалу і фото зі зрізаним логотипом”, – розповіла журналістка. 

Водночас, коли журналісти намагаються зв'язатися з адмінами телеграм-каналів, їх блокують.

“Якщо це матеріали з реєстрів, на які ми даємо посилання, переходять на першоджерело і роблять скріни звідти: мовляв, зробили самі. Проте новина зʼявляється за кілька хвилин після аналогічної публікації на нашому медіа. На коментарі чи повідомлення адміну журналістів просто блокують”, – розповіла Дзюбак. 

Також вона виклала на своїй фейсбук-сторінці скриншоти спроби комунікації з адміністратором згаданого телеграм-каналу, який після звернення медійниці заблокував їй доступ до чату.

Фото – фейсбук Анастасії Дзюбак

У коментарях до її посту Анастасії Дзюбак колеги-журналісти з інших видань підтверджували, що це далеко не перший випадок крадіжки контенту згаданим телеграм-каналом.

Liked the article?
Help us be even more cool!