ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Кропивницьке ЗМІ вибачилося перед колегою за провокаційний заголовок

29.10.2019, 15:43
Фото – cbn.com.ua
Фото – cbn.com.ua

Інформаційна агенція Центральноукраїнське Бюро Новин (CBN) публічно вибачилася перед олександрійським журналістом Віктором Голобородьком за публікацію новини з провокаційним заголовком “Журналіста з Кіровоградщини звинувачують у педофілії”. Відповідну заяву було опубліковано на сайті агенції 29 жовтня.

Як повідомляє представник ІМІ в Кіровоградській області, нещодавно журналіст постраждав від нападу начальника управління ЖКГ, містобудування та архітектури Олександрійської міської ради, депутата Кіровоградської обласної ради Геннадія Лоцмана. Інцидент стався, коли медійник знімав блокування комунальниками місцевого сміттєзвалища. 

За кілька днів у мережі "Фейсбук" почали з'являтися так звані "демотиватори" з фотографією журналіста та звинувачення останнього в педофілії. Водночас поширення цих зображень у мережі відбувалося зі сторінок-ботів. 

Використавши цей інформпривід, зауважив представник ІМІ, 26 жовтня видання СBN опублікувало новину під заголовком “Журналіста з Кіровоградщини звинувачують у педофілії”, однак за декілька годин зняло публікацію з власної стрічки. 

Як пояснив редактор СBN Андрій Лисенко, у заголовку було пропущено слово “боти”, яке докорінно міняло б сприйняття поданої інформації. 

Задля недопущення спекулювання цією тематикою керівництво СBN у підсумку ухвалило рішення не повертати правлену публікацію до стрічки новин та публічно вибачитися перед колегою.

“Центральноукраїнське Бюро Новин приносить вибачення олександрійському журналістові Віктору Голобородьку за прикру помилку. Ми поважаємо нашого колегу за принципову позицію у відстоюванні інтересів жителів Олександрії. Розуміємо, що робота журналіста нерідко зачіпає інтереси посадовців і, як наслідок, наші колеги опиняються в епіцентрі дискредитаційних історій і фейків. <…> Із ситуації, яка склалася через помилку, CBN зробило висновки”, – йдеться в заяві видання.

Як повідомляв ІМІ, 23 жовтня депутат Кіровоградської обласної ради, начальник управління ЖКГ, містобудування та архітектури Олександрійської міської ради Геннадій Лоцман напав на місцевого журналіста, редактора сайту “Тексти. Олександрія” Віктора Голобородька, штовхав та намагався вибити з рук камеру.

Liked the article?
Help us be even more cool!