ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Кропивницьке видання "Гречка" заявило про упереджене ставлення з боку посадовців міськради

Журналісти кропивницького інформаційного порталу “Гречка” зіткнулися з упередженим, на їхню думку, ставленням окремих посадовців Кропивницької міської ради до їхньої редакції. Про це регіональному представникові ІМІ в Кіровоградській області повідомила випускова редакторка видання Таміла Делюрман.

На думку журналістки, найкраще ілюструє ситуацію, що склалась, комунікація, а точніше її відсутність, з міським управлінням освіти.

За словами Таміли Делюрман, управління ігнорує спроби медійників отримати хоча б мінімальні усні коментарі. Начальниця управління Лариса Костенко не відповідає на телефонні дзвінки ні з особистих номерів телефонів журналістів, ні з редакційного. Також немає можливості зв’язатися з посадовицею і через номер стаціонарного телефону приймальні управління освіти

“На початку липня видання хотіло подати суспільно важливу інформацію про те, коли розпочнеться навчальний рік та як буде організований навчальний процес. Я особисто намагалася додзвонитися до Лариси Костенко, щоб отримати коментар. Слухавку вона не взяла”, розповідає редакторка. 

Журналісти звернулися по допомогу до начальника відділу з роботи зі ЗМІ Сергія Якуніна. Той повідомив, що Костенко у відпустці й буде через три дні. Після повторного звернення журналістам “Гречки” повідомили, що посадовиця ще й досі нічого не відповіла по суті питання.

Втім, і за кілька тижнів інформацію виданню так ніхто і не надав. 

Натомість матеріал про початок навчального року, а згодом і про форму навчання вийшов на сторінках іншого кропивницького видання.

“У розмові  з колегою із цього видання я дізналася, що пані Костенко напряму їм надає інформацію щодо їхнього звернення через один з месенджерів, навіть до пресслужби звертатися не потрібно. Я звернулася до Сергія Якуніна з уточненням, чому так і коли ж ми дочекаємось інформації. На це він нам відповів (того ж дня, коли в колег вийшла публікація з коментарем посадовиці), що Костенко знову у відпустці, та зазначив: “Треба аналізувати, чому вона не бере слухавку”, резюмує випускова редакторка “Гречки” Таміла Делюрман.

Журналісти “Гречки” вважають, що подібний вибірковий підхід до спілкування з журналістами свідчить про свідоме перешкоджання професійній діяльності саме їхньої редакції, яка неодноразово видавала критичні матеріали про діяльність управління.

Представник ІМІ спробував отримати коментар щодо згаданої ситуації в самої Лариси Костенко. Однак зв’язатися з посадовицею за її робочими телефонами так і не вдалось. Тож обговорити цю та інші подібні ситуації планують під час зустрічі редакторів кропивницьких ЗМІ із секретарем міської ради, ініційованої представником ІМІ в Кіровоградській області.

Liked the article?
Help us be even more cool!