ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Кропивницьке КП відмовило журналістам в усному коментарі, перенаправивши за відповідями до міськради

06.12.2017, 10:53

Керівник комунального підприємства “Електротранс” Олександр Луценко відмовився надавати усні коментарі журналістам видання “Без купюр”. Про це представникові ІМІ у Кіровоградській області повідомила редакторка видання Анастасія Зубова.

“Звичайне уточнення щодо конфліктної ситуації, що мала місце між водієм автобусу й пасажирами, залишилось проігнорованим. Замість відповіді нам запропонували звернутись до відділу по роботі із засобами масової інформації міської ради Кропивницького. Яке відношення даний структурний підрозділ ради має до роботи підприємства, керівник КП не надав”, - розповіла журналістка. При цьому вона додала, що подібний випадок також був кілька місяців тому. У подальшому відповіді на всі питання, що цікавили журналістів, надали рядові працівники транспортного комунального підприємства. За власною інформацією представника ІМІ, неофіційне розпорядження щодо перенаправлення всіх усних звернень журналістів до відділу роботи зі ЗМІ було видане секретарем міської ради Кропивницького Андрієм Табаловим. При двох попередніх секретарях ради подібної практики не було.

Медіа-юрист ІМІ Максим Ратушний вважає безпідставним перенаправлення до структурного підрозділу міськради.

“У цій ситуації варто відзначити, що безумовного обов'язку надавати коментарі представникам медіа не передбачено чинним законодавством, проте безпідставне "перенаправлення" до структурного підрозділу міськради керівником комунального підприємства також ставить низку питань з приводу субординації та розподілу компетенцій між КП та органом місцевого самоврядування”, - зазначив юрист.

Liked the article?
Help us be even more cool!