ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Кропивницька “Гречка” видалила статтю про роботу вишів через “наполегливе прохання” поліції

21.07.2022, 17:12
Фото – prismati.cl
Фото – prismati.cl

Кропивницьке видання “Гречка” було змушене видалити із сайту матеріал про роботу місцевих вищих навчальних закладів в умовах війни через “наполегливе прохання” обласного управління Нацполіції.

Про це на своїй фейсбук-сторінці повідомила редакторка видання Анастасія Дзюбак.

За її словами, над матеріалом працював один з журналістів-практикантів. Статтю було опубліковано 11 липня, а вже 14-го числа її зняли із сайту.

“14 липня мені зателефонували представники правоохоронців. Посилаючись на своє керівництво, наполегливо попросили зняти матеріал нібито на прохання обласної військової адміністрації з метою безпеки. Ми зняли матеріал”, – написала журналістка.

Анастасія наголошує, що представники вишів у спілкуванні з журналістом “Гречки” повідомляли лише дозволену для поширення інформацію, яка не може нашкодити безпековій ситуації в місті. За її словами, озвучену ними інформацію досі можна знайти на сайтах цих університетів та інститутів. Зокрема, йдеться про стан укриттів та готовність закладів працювати в онлайн- та офлайн-форматах. 

“Ми розуміємо, що в умовах воєнного стану є додаткові перестороги. Але хотілося б мати чіткішу інформацію про те, що може зашкодити, що не варто публікувати до початку роботи, а не постфактум. До того ж якби були чіткі правила, то і перевірити можна було, чи порушує щось матеріал, чи ні”, – зазначила Анастасія Дзюбак.

Liked the article?
Help us be even more cool!