ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Кропивницька "Гречка" повідомляє про фішингову атаку

Кропивницьке видання “Гречка” повідомляє про фішингову атаку: невідомі надіслали на корпоративну пошту редакції кілька фішингових листів. 

Про це представникові ІМІ в Кіровоградській області повідомила редакторка видання Анастасія Дзюбак. 

“Звичайно, ми вже стикалися зі спробами фішингу. Востаннє нас активно пробували зафішити в липні 2022-го. Згодом почалася подібна розсилка на фейсбук-сторінку “Гречки” нібито від служби підтримки Фейсбуку, але ми спокійно ігнорували ті регулярні листи”, – розповіла редакторка. 

За словами Анастасії Дзюбак, цього разу листи були надзвичайно схожими на офіційні повідомлення від адмінів Фейсбуку. Від журналістів вимагали протягом 24 годин верифікувати власну фейсбук-сторінку шляхом переходу за активною кнопкою-посиланням. Необхідність таких дій буцімто виникла через скарги на невідповідність рекламних постів “Гречки” внутрішнім правилам соцмережі.

Насторожила журналістів адреса, з якої надійшли повідомлення, – [email protected].

Фішинговий лист, який отримала кропивницька “Гречка”. Фото – “Гречка”

“Раджу колегам те, що і своєму колективу, – тричі подумати, перш ніж тикати на підозрілі посилання, і завжди зважати на пошту відправника”, – резюмує медійниця. 

Журналісти “Гречки” цьогоріч уже стикалися з підозрілою активністю невідомих осіб щодо діяльності видання. На початку січня редакція отримала листа з невідомої електронної пошти з пропозицією купити їхнє видання. Подібні листи в грудні минулого року отримало чимало українських видань. 

Як повідомляв ІМІ, у січні шахраї надсилали адміністраторам сторінок у соцмережі Facebook фішингові повідомлення з пропозицією перейти за посиланням, щоб нібито підтвердити власність облікового запису. Насправді їхня мета – заволодіння даними сторінки.

У січні невідомі намагались отримати доступ до редакційної пошти херсонського онлайн-видання МОСТ. Лист було надіслано нібито від Державної податкової служби України з приєднаним архівом нібито з документами. Водночас лист був перекладений з російської українською через гугл-транслейт.

Liked the article?
Help us be even more cool!