ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Кримськотатарська газета "Avdet" скоротить тираж, щоб працювати в Криму без реєстрації в Роскомнагляді

08.04.2015, 12:54

Кримськотатарська газета «Avdet» скоротить тираж, щоб працювати в Криму без реєстрації в Роскомнагляді, який не видав відповідний дозвіл виданню, як більшості кримськотатарських ЗМІ на півострові, повідомляє Крим.Реалії.

Як повідомляють в редакції, російське законодавство дозволяє друкованим виданням виходити без реєстрації лише в тому випадку, якщо тираж становитиме менше 1 тисячі примірників.

“Правда, в цьому випадку значно постраждають наші передплатники. Поспішаємо повідомити, що шляхи виходу з цієї ситуації ми теж шукаємо і намагаємося знайти можливість повернути гроші нашим передплатникам чи все-таки отримати реєстрацію. Загалом, ми залишаємося зі своїми читачами. А через деякий час ви зможете читати нас і на оновленому сайті, який зараз поки недоступний”, - повідомляють в газеті.

Як повідомляв ІМІ, 1 квітня 2015 року у Криму закінчився термін перереєстрації ЗМІ за російським законодавством.

Низка кримськотатарських ЗМІ не змогли перереєструватися. Роскомнагляд кілька разів повертав документи на перереєстрацію телеканалу ATR, щоразу посилаючись на формальні причини.

Тому з 1 квітня телеканал ATR припинив мовлення в ефірі, оскільки не зміг отримати дозвільних документів на мовлення у Роскомнадзора.

Також з 1 квітня припинили мовлення у Криму дитячий телеканал "Лале", радіостанції "Мейдан-ФМ" і "Лідер", що входили до холдингу ATR.

До 31 березня 2015 року на території Криму здійснювали свою діяльність низка національних, кримськотатарських засобів масової інформації, серед яких газети «Ян'и Дунья», «Кирим», «Голос Криму», «Авдет», журнали - «К'асевет», «Йилдиз», інформаційні агентства - «Кримські новини QHA» та інтернет-портал «15 мінут», телеканали - ATR і Лялі, радіо Мейдан.

З них російську реєстрацію отримали газета «Голос Криму», яка виходить російською мовою, кримськотатарський дитячий журнал «Арманчик'».

Liked the article?
Help us be even more cool!