ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Кримському депутату не вдалося позбавити ДТРК "Крим" ліцензії

06.09.2012, 02:01

Кандидат в народні депутати Лев Миримський подав позов на державну телерадіокомпанію «Крим» з вимогою визнати порушення закону «Про вибори народних депутатів України» та призупинити дію ліцензії на телевізійне мовлення відповідача до закінчення виборчого процесу. Але 22 серпня Київський районний суд Сімферополя відмовив у задоволенні позову в повному обсязі, повідомляє Центр журналістських розслідувань.

Як зазначено у постанові Київського районного суду Сімферополя, Миримський вимагав визнати порушення телерадіокомпанією Закону України «Про вибори народних депутатів України» частини 2 статті 71 (Передвиборна агітація у засобах масової інформації, у тому числі політична реклама, повинні здійснюватися у формах та з дотриманням вимог і обмежень), і частинах 6 (ЗМІ, їх посадовим і службовим особам і творчим працівникам під час виборчого процесу у своїх матеріалах і передачах, не обумовлених угодами, забороняється агітувати голосувати чи не голосувати за партії, кандидатів у депутати або поширювати інформацію, що має ознаки політичної реклами, безоплатно або яка оплачена з джерел, не передбачених законом) і 16 статті 74 Закону України «Про вибори народних депутатів України» (Забороняється включення в інформаційні теле-і радіопрограми (випуски новин) передвиборних агітаційних матеріалів партій, в тому числі політичної реклами. Усі матеріали передвиборної агітації повинні бути відокремленими від інших матеріалів і означені як такі).

У позовній заяві кандидат зазначив, що 16 серпня в репортажі про стихійний мітинг в програмі «Час новин» в ефірі ДТРК здійснювалася передвиборна агітація проти нього, як кандидата в народні депутати.

Як стверджує Миримський, за своїм змістом всі інтерв'ю учасників мітингу були направлені на спонукання виборців не голосувати за нього. Так, під час показу стихійного мітингу, а саме плакатів, направлених проти Миримського, диктор озвучив інформацію наступного змісту: «Учасники мітингу у своїх вимогах і заявах затаврували ганьбою тих, хто, як вони вважають, грабують Крим».

В судовому засіданні представник позивача просив задовольнити позов, оскільки Державна телерадіокомпанія «Крим» висвітлила мітинг односторонньо і провела агітацію проти Миримського.

Водночас представники відповідача позовні вимоги не визнали, наполягаючи, що передвиборної агітації під час трансляції програми «Час новин» не здійснювалося.

Суд дослідив сюжет і прийшов до висновку, що «з виступів учасників мітингу, які увійшли в сюжет, не вбачається інформації про виборчий процес чи інформації про Льва Миримського як кандидата в народні депутати України. Мітинг стосувався критики діяльності позивача на посаді депутата Верховної Ради АР Крим, яку він в даний час займає. Заклики щодо голосування на виборах у народні депутати України в наведеному телевізійному репортажі місце не мали».

Liked the article?
Help us be even more cool!