ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Кримський депутат пригрозив розгромити редакцію видання через статтю про радянські пам'ятники

19.02.2013, 07:10

19 лютого 2013 року депутат кримського парламенту, другий секретар Комуністичної марксистсько-ленінської партії України В'ячеслав Захаров пригрозив розгромити кримський офіс видання «Коментарі» через сьогоднішню статтю під назвою «Де в Криму чекають «свободівців» з кувалдою», повідомляють “Аргументы недели - Крым”.

У статті «Коментарі» склали «чорний список» монументів радянської епохи, які ризикують повторити шлях зруйнуваного напередодні пам'ятника Леніну в Охтирці (Сумська область).

Нагадаємо, 15 лютого активісти ВО «Свобода» на чолі з народним депутатом Ігорем Мірошніченко допомогою «ЗІЛа» зруйнували пам'ятник Леніну в Охтирці (Сумська область).

«Крим можна назвати лідером за кількістю виключених з Держреєстру вождів світового пролетаріату - «Коментарі» нарахували щонайменше 11 таких «безцінних» монументів. Більшість з них встановлено в невеликих населених пунктах на зразок сіл і селищ - Марфівка, Бондаренкове, Ізумрудне, Ларине, Майське. Є вони і в містах - у Євпаторії, наприклад, пам'ятник Леніну стоїть у міському парку його ж імені», - йдеться, зокрема, в матеріалі видання.

Захаров обурився цією статтею, прокричавши у слухавку: «Що ви радите у своїх матеріалах? Я приїду, у вас редакцію розіб'ю, тому що мені так порадили... Ще ось так будете публікувати, повірте, будете мати справу зі мною! Я ще напишу в СБУ, тому що в даному випадку цей матеріал називається - підрив громадського спокою в Криму. Це вам доведеться відповідати за законом, а, крім того, будете мати справу зі мною».

У редакції сайту «Крим.Коментарі» всерйоз поставилися до погроз Захарова і тому вже почали готуватися до зустрічі з депутатом кримського парламенту. «Ми заготовили до зустрічі Захарова «Капітал» Маркса і зібрання творів Леніна. Депутату ж, у свою чергу, радимо прихопити з собою до редакції бюст Леніна. Ми його встановимо в кабінеті і «свободівцям» не віддамо», - сказали співробітники видання.

Як нагадують “Аргументы недели - Крым”, в жовтні 2010 року Сімферопольське міськуправління міліції порушило кримінальну справу стосовно Захарова ч. 1 ст. 296 («хуліганство»). Справа була порушена на підставі заяви представників Кримської організації партії «Нового покоління України». Її активісти проводили пікет перед будівлею Кримського рескому КПУ в Сімферополі. Тоді Захаров зі своїми прихильниками перешкоджав проведенню акції протесту. Пізніше міліція оголосила депутата в розшук, оскільки він переховувався від слідства.

Сам Захаров в ході судового засідання в квітні 2012-го року повністю визнав свою провину в скоєнні злочину, передбаченого статтею «хуліганство», і попросив суд звільнити його від відповідальності у зв'язку з похилим віком.

Постановою Центрального районного суду Сімферополя депутат визнаний винним у хуліганстві та звільнено від кримінальної відповідальності на підставі Закону України «Про амністію». Кримінальну справу стосовно Захарова закрито за нереабілітуючими обставинами.

Liked the article?
Help us be even more cool!