ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Кримські "регіонали" звинувачують «Чорноморку» в маніпуляціях із заявою Могильова

17.10.2012, 03:20

Кримська республіканська організація (КРО) Партії регіонів звинувачує Чорноморську телекомпанію у розміщені сюжету, який грунтується на недостовірній заяві голови КРО партії Анатолія Могильова. та вимагає надати безкоштовний ефірний час у вечірньому прайм-таймі для спростування недостовірної, на її думку, інформації, повідомляє “Телекритика”.

Як йдеться у заяві організації, згаданий сюжет вийшов 16 жовтня у програмі новин «Волна». «Автор сюжету проігнорував той факт, що раніше в цей же день Головне управління інформаційної політики Радміну, а також прес-служба КРО Партії регіонів заявляли про недостовірність розповсюджуваної заяви від імені голови Ради міністрів АРК, голови КРО Партії регіонів Анатолія Могильова, і що в момент виходу в ефір сюжету першоджерела інформації вже не було в інтернеті. Дана заява містить абсурдну недостовірну інформацію і була складена політичними опонентами від імені голови Ради міністрів АРК», - йдеться у заяві організації.  

КРО Партії регіонів пов'язує вихід цього матеріалу з тим, що «Батьківщина» через  телекомпанію намагається дискредитувати Партію регіонів: «Позначений сюжет - не одиничний випадок, який допускала ТРК "Чорноморська" у своєму ефірі, зневажаючи закон про ЗМІ, журналістську етику і демократичні принципи. На жаль, у програмах новин не дотримується баланс думок. При цьому в рамках виборчої кампанії телеканал від жорсткої критики перейшов до застосування "чорних технологій" та розміщення провокаційної, маніпулятивної інформації».

КРО Партії регіонів планує звернутися до суду. Свою заяву організація також надіслала представникам міжнародних місій зі спостереження за виборами, які працюють у Криму та до Центральної виборчої комісії.

У коментарі «Телекритиці» головний редактор Чорноморської телекомпанії Олександра Квітко зазначила: «Ми скористались загальнодоступною публічною інформацією, яка була розміщена на сайті КРО Партії регіонів. У нас є докази того що вона дійсно там була. Якщо до виходу сюжету служби новин "Волна" у Партії регіонів чомусь змінилась точка зору то до чого тут "Чорноморка"?».

Також вона додала, що до телекомпанії наразі не надходив жоден офіційний лист від КРО Партії регіонів щодо прохання про відповідь. «Вони просто розмістили свою заяву у ЗМІ. Але за українським законодавством ми не можемо надати їм право на відповідь, якщо вони не напишуть нам офіційного листа. Якщо вони це зроблять, то ми із задоволенням надамо їм подібну можливість», - сказала вона.

Liked the article?
Help us be even more cool!