ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Кримські депутати мають намір обмежити доступ до публічної інформації

08.11.2011, 05:38
Верховна Рада Криму планує внести зміни в закон "Про доступ до публічної інформації" на сесії 16 листопада. Про це повідомляє сайт громадської організації "Новий громадянин".

Відповідно до повідомлення, після цього депутати передадуть документ у Верховну Раду. Журналісти та експерти вже заявили, що законопроект може істотно обмежити доступ громадян до суспільно важливої інформації.

"Проект передбачає обмеження доступу громадян до засідань колегіальних органів влади, таких як місцеві ради, Верховна Рада АРК, встановивши, що такий доступ забезпечується тільки шляхом прямої теле-і радіотрансляції. Це порушує принцип гласності й підзвітності, закріплений законодавством про місцеве самоврядування та органи влади АРК", - сказано у повідомленні "Нового громадянина".

Крім цього, за інформацією організації, депутати пропонують визначити, що на проекти актів, розглянутих на позачергових сесіях або пленарних засіданнях, не поширюється вимога їхнього оприлюднення за 20 робочих днів.

"Це може призвести до зловживань шляхом проведення позачергових сесій або засідань на підставах, які цього не вимагають, з метою прийняття корупційних рішень", - додають в організації.

Також пропонується виключити положення щодо захисту осіб, які повідомляють про правопорушення, загрозу здоров'ю або безпеці людей. Представники організації зазначили, що ця ініціатива суперечить державній політиці боротьби з корупцією.

Нагадаємо, 9 травня набув чинності закон про доступ до публічної інформації. 13 січня його схвалила Рада, а Президент підписав його 3 лютого. Закон передбачає 5-денний термін відповіді на інформаційний запит або 48-годинний - у випадку надзвичайної ситуації. 
Liked the article?
Help us be even more cool!