ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Кримінальна справа проти Семени складається зі скріншотів — адвокат

13.01.2017, 13:52

Кримінальна справа, яка була порушена проти кримського журналіста Миколи Семени майже повністю складається зі скріншотів його записів, інших доказів його винуватості щодо порушення територіальної цілісності Росії у Федеральної служби безпеки РФ немає. Про це повідомив на прес-конференції адвокат Еміль Курбедінов, передає УНН з посиланням на свого кореспондента.

“В суді Микола Семена постане як русофоб, і на це направлені всі матеріали кримінальної справи. Русофоб, путіноненависник. В усіх негативних відтінках його представлять тільки за те, що він давав певні аналізи і висловлював свою точку зору щодо деяких політичних моментів. Вся кримінальна справа, практично на 80 відсотків, складається зі скріншотів з його комп’ютера. Нічого іншого, що підтверджувало б його винуватість, немає”, — повідомив адвокат.

Також він наголосив, що експертизи, які роблять самі ФСБ і підконтрольні їм організації, викликають сумніви.

“Ми ставимося до них абсолютно критично”, — додав Е. Курбедінов.

Як повідомляв ІМІ, 19 квітня підконтрольний Росії “прокурор Криму” Наталія Поклонська заявила про порушення російською ФСБ кримінальної справи відносно кореспондента проекту Радіо Свобода “Крим.Реалії” за “заклики до порушення територіальної цілісності Росії”. Йшлося про Миколу Семену, в будинку якого вранці 19 квітня провели обшук силовики, він був затриманий.

Після допиту Семену відпустили під підписку про невиїзд.

28 квітня в окупованому Росією Криму викликали на черговий допит журналіста Миколу Семену, якого кримська влада, підконтрольна Кремлю, звинувачує в сепаратизмі.

29 квітня стало відомо, що після чергового допиту Миколу Семену перевели в статус обвинуваченого.

ФСБ Росії в Криму викликала на допит дружину й одного з синів журналіста, оглядача Радіо Свобода Миколи Семени, якого підконтрольна Росії влада півострова звинувачує в сепаратизмі. Допити були призначені на 25 і 26 травня.

З 7 липня кримському журналісту Миколі Семені, якого на півострові переслідує ФСБ за звинуваченням у “сепаратизмі”, обмежили доступ до особистого банківського рахунку через внесення його прізвища до списку “терористів”.

23 серпня захист журналіста Миколи Семени, якого окупаційна влада у Криму звинувачує у сепаратизмі, просить відпустити його на лікування у Київ

29 серпня Київський районний суд Сімферополя відхилив скаргу адвоката українського журналіста Миколи Семени на дії слідчого ФСБ.

У жовтні в окупованому Росією Криму суд залишив без змін рішення суду першої інстанції щодо скарги журналіста Миколи Семени на дії слідчого ФСБ Росії.

7 грудня Миколі Семені висунуті звинувачення в остаточній редакції в кримінальному злочині, передбаченому частиною 2 статті 280.1. Кримінального кодексу Росії “Публічні заклики до здійснення дій, спрямованих на порушення територіальної цілісності Російської Федерації”. Кримінальна справа складається із шести томів, адвокати розпочали вивчення матеріалу.

 

Liked the article?
Help us be even more cool!