ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Кремлівський співак Shaman, який підтримує війну РФ проти України, приїздив до Маріуполя

19.08.2024, 18:04
Юлія Гаркуша
Російський співак-пропагандист Ярослав Дронов (Shaman). Скриншот сюжету пропагандистського телеканалу “Мариуполь24”
Російський співак-пропагандист Ярослав Дронов (Shaman). Скриншот сюжету пропагандистського телеканалу “Мариуполь24”

Російський співак Ярослав Дронов, відомий під псевдонімом Shaman і який підтримує війну Російської Федерації проти України, вдруге приїздив до окупованого Маріуполя (Донецька область).

Про це стисло писали пропагандистські ресурси угруповання “ДНР” та РФ. А місцевий прокремлівський канал “Мариуполь24” випустив повний п'ятихвилинний репортаж про цю подію. 

Як і в інших своїх сюжетах, авторка репортажу Анжеліка Новак прославляє Росію та РПЦ. Пропагандистську музичну композицію “Я русский” Анжеліка Новак називає “хітом”, який “пережив свій час”, а пісню створено в “співавторстві з богом”. У сюжеті стверджується, що цей “хіт хвилює весь світ”. 

Скриншот сюжету пропагандистського телеканалу Мариуполь24, пропагандистка Анжела Новак та Ксенія Місюревич на концерті Ярослава Дронова (Shaman)

Новак у сюжеті використовує термін “Новороссия”. А окупований Маріуполь називає містом, яке “звільнили від укронацистів”.

Концерт відбувався в Будинку дитячої творчості, будівля якого вціліла під час масових бомбардувань Маріуполя російськими військами. На кадрах репортажу можна побачити концертний зал, заповнений людьми з триколорами, які підспівують пропагандисту. 

Скриншот сюжету пропагандистського телеканалу Мариуполь24. Відвідувачі концерту Shaman'а співають гімн РФ

Свою пропаганду “журналістка” підкріпила опитуванням маріупольців та “гостей міста”, які відвідали це дійство. А особливістю дикторського тексту можна назвати обов’язкове нагадування про “стрімку відбудову Маріуполя”, адже це топтема для пропагандистів, яка насправді не має нічого спільного з реаліями окупованого Маріуполя:

“Артист був вражений як масштабами відбудови нашого міста, так і захопленою реакцією глядачів на його виступ. Також зробив ексклюзивне звернення до глядачів”, – говорить ще одна пропагандистка та дикторка в студії Наталя Мнацаканян. 

 
Російський співак-пропагандист Ярослав Дронов (Shaman). Скриншот сюжету пропагандистського телеканалу Мариуполь24

Як повідомляв ІМІ, влітку 2024 року авторці цього сюжету про візит Shaman'а до Маріуполя, колишній журналістці телеканалу МТБ (Маріупольське телебачення) Анжеліці Новак СБУ повідомила про підозру в інформаційній співпраці з окупантами.

Також нагадаємо, що відеохостинг YouTube заблокував канали низки російських співаків та артистів, які активно підтримують війну в Україні серед них і Ярослав Дронов  на псевдо Shaman.

Liked the article?
Help us be even more cool!