ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Кремлівська кампанія "русифікації" шкодить самій РФ – ISW

13.04.2023, 10:58
Фото – ГУР МО
Фото – ГУР МО

Кампанія "русифікації", яку Кремль намагається проводити на тимчасово окупованих територіях України, шкодить самій РФ.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни, передає Громадське радіо.

Аналітики зазначають, що дії путінського режиму посилюють пронаціоналістичну ідеологію та критику національних меншин у Росії.

"Війна проти України дала можливість найагресивнішим медійним особам консолідувати свою ідеологію і проєктувати її як на український народ, так і на неслов’янські меншини в самій РФ. Ця тенденція, ймовірно, посилюватиметься в міру продовження війни й переживе її, "пронизуючи російський внутрішній простір на довгі роки", – мовиться у звіті.

Фахівці вказують, що російські посадовці постійно обирають мігрантів та етнічні меншини "мішенями" для поповнення і формування збройних сил, що значною мірою "перекладає військовий тягар "русифікації" в Україні на громади та окремих осіб, які є його мішенями всередині країни".

В Інституті вивчення війни вважають, що непоодинокі випадки ксенофобії та расизму в РФ ілюструють суть внутрішньої "русифікації".

У цьому контексті аналітики нагадали, що голова слідчого комітету РФ Олександр Бастрикін раніше закликав цілеспрямовано набирати мігрантів з Центральної Азії та Кавказу, які отримали російське громадянство, оскільки вони мають "конституційний обов’язок захищати країну, яка їх прийняла".

Основні висновки ISW:

  • Російська провоєнна спільнота продовжує прославляти звірства і виступати за посилення жорстокості.
  • Війська РФ провели обмежені наземні атаки поблизу Кремінної.
  • Також вони продовжили наземні атаки в Бахмуті, навколо нього та вздовж лінії Авдіївка – Донецьк.
  • Крім того, окупанти продовжують будувати оборонні споруди в окупованій Запорізькій області та Криму.
  • Російські посадовці продовжують просувати закон, спрямований на підвищення ефективності вручення повісток і боротьбу з ухильниками від призову до армії.
  • Центр національного спротиву оприлюднив звіт, у якому детально описуються масштаби незаконної депортації українських дітей з Донбасу до РФ.

 

Liked the article?
Help us be even more cool!