ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Кремль створює в Криму "інформаційне гетто" і порушує права людини - Freedom House

05.03.2015, 11:16

Мешканці Криму після окупації українського півострова зазнають дедалі більших і важчих порушень їхніх прав – громадянських, політичних і прав людини. Кремль намагається придушити повідомлення про такі порушення і створює у Криму «інформаційне гетто», чинячи тиск на представників місцевих і закордонних засобів інформації.

Про це йдеться у новому звіті правозахисної організації Freedom House про порушення прав людини у Криму, що був «насильно й незаконно анексований» Росією в березні 2014 року, повідомляє Радіо Свобода.

Як йдеться у звіті, особливо потерпають кримські татари – вони, за даними організації, потерпають від порушень майнових прав і залякування незалежних голосів шляхом вибіркового застосування законодавства і вживання фізичного насильства.

Правозахисники також звертають увагу, що про багато з цих порушень у Криму не повідомляли на Заході, бо увага там нині привернена війною на сході України.

Росія окупувала український Крим навесні минулого року, а потім за оголошеними результатами проведеного там нелегального псевдореферендуму оголосила про анексію цієї частини території України. Світ не визнав цієї спроби анексії, Генеральна асамблея ООН оголосила «результати референдуму» такими, що не мають ніяких юридичних наслідків.

Liked the article?
Help us be even more cool!