ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Кремль планує відключити російський сегмент інтернету від світового

06.07.2016, 13:12

Російська влада розглядає Інтернет як ворожий вид комунікації і збирається його відключити від зовнішнього середовища. Про це в інтерв'ю LB.ua повідомив російський експерт Валерій Соловей.

“І якщо раніше інтернет намагалися контролювати, то зараз інша логіка: він небезпечний сам по собі, цифрове середовище вороже, тому треба готуватися до того, щоб повністю це середовище взяти під контроль. Що заплановано десь до 2018-2020 років. У підсумку російський інтернет повинен бути повністю або майже повністю відключений від зовнішнього середовища”, - сказав експерт.

За його словами, інтернет розглядається як “вороже середовище”. “Це рівнозначно тому, як якщо б сказали, що проблема не в самій книзі “Майн кампф”, а в книгодрукуванні, завдяки якій вона стала відомою. Небезпечно книгодрукування. Небезпечний телевізор. Або небезпечний інтернет”, - сказав Соловей.

“Причому я можу сказати, що ті люди, які генерують таку політику щодо інтернету, - вони не розуміють, як він технологічно влаштований. Вони не знають, що технологічно це все одно не реалізовується, але у них є абсолютна переконаність в тому, що інтернет - ворожа комунікація”, - додав він.

Такий намір експерт назвав “спробою тоталітаризму цифрової епохи”: “В 2016 році стався якісний зсув - якщо раніше репресивна політика була спрямована проти певних груп, наприклад проти опозиції. То тепер це політика, покликана залякати все суспільство в цілому, накинути на нього вузду”.

Liked the article?
Help us be even more cool!