ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

"Кременчуцький Телеграф" заявив про образи від міського голови й звернувся до поліції

29.08.2024, 16:00
Надія Кучер

Редакція видання “Кременчуцький Телеграф” (Полтавська область) заявила, що міський голова Кременчука Віталій Малецький вдається до образ на адресу журналістів, і подала заяву до поліції, оскільки розцінює це як погрози.

Про це написала головна редакторка “Кременчуцького Телеграфу” Леся Лазоренко на своїй Facebook-сторінці. 

На початку серпня на сайті “Кременчуцького Телеграфу” вийшла стаття про групу підприємців, яка постачає місту генератори та скуповує комунальне майно. Саме після неї, за словами Лесі Лазоренко, міський голова вдався до висловлювань, які редакція розцінює як погрози журналістам. 

Головна редакторка “Кременчуцького Телеграфу” Леся Лазоренко. Фото – фейсбук Lesya Lazorenko

“На черговій сесії, після публікації на сайті “Кременчуцького Телеграфу” матеріалу про закупівлю генераторів, Віталій Малецький знову вдався до обговорення, засудження та погроз на адресу журналістів, де констатував, “що за такі публікації жителі Кривушанської громади (де мешкає і сам мер) можуть дати трубою по пальцям”, – написала журналістка.

Леся Лазоренко повідомила, що видання звернулося до правоохоронних органів із заявою про погрози. 

У коментарі полтавській представниці Інституту масової інформації Леся Лазоренко зазначила, що не хоче “дарувати очільнику міста жодної ганебної спроби принизити роль незалежних ЗМІ в розбудові демократичного суспільства”.

“З тим, як наші правоохоронці та суди розглядають справи, на швидкий результат ми не сподіваємось. Як і взагалі на результат. Але кожен раз, коли міський голова буде вдаватися до образ чи погроз, ми будемо реагувати в межах чинного законодавства. Він має відповідати за свої слова”, – написала Леся Лазоренко. 

Також Лазоренко розповіла, що 20 серпня під час засідання виконкому Віталій Малецький кинув неприємну фразу на адресу журналістки “Кременчуцької Газети” Олени Семенової: “Ви на базарі ніколи не працювали в інформаційному кіоску?” Видання також подало заяву до поліції.

Представниця ІМІ намагалась отримати коментар від пресслужби Кременчуцької міської ради щодо заяви Лазоренко, але їй порекомендували подати письмовий запит на адресу виконкому міської ради й тоді пообіцяли надати відповідь. 

Водночас представниця пресслужби Кременчуцької поліції Анна Васенко зазначила в коментарі ІМІ, що заяву від “Кременчуцького Телеграфу” отримали сьогодні, 29 серпня.

“Заява зареєстрована, зараз її розглядає начальник слідства. Протягом доби буде прийняте процесуальне рішення щодо заяви”, – прокоментувала Анна Васенко.

Liked the article?
Help us be even more cool!