ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Країни ЄС почали навчання з кібербезпеки

30.09.2020, 11:00
Фото – dyvys.info
Фото – dyvys.info

Країни ЄС, Агентство ЄС із кібербезпеки (ENISA) та Єврокомісія розпочали 29 вересня спільні навчання з кібербезпеки, головною метою яких є відпрацювання взаємодії в межах нової Комунікаційної мережі організацій з протидії кібернетичним кризам (CyCLONe).

Про це йдеться на сайті Європейської комісії, передає Укрінформ.

“Нова Комунікаційна мережа організацій з протидії кібернетичним кризам є результатом чудової співпраці між країнами ЄС і європейськими інституціями в зусиллях з кібернетичного захисту наших мереж та критично важливих систем. Кібербезпека є спільною відповідальністю, тож ми маємо спільно розробити та виконувати плани швидкої спільної відповіді на випадок масштабних кібернетичних інцидентів або криз”, – зауважив з цього приводу єврокомісар з питань внутрішнього ринку Террі Бретон.

Зазначається, що головним завданням спільного тренування є відпрацювання оперативних процедур та випробування стійкості європейських кібернетичних систем. В умовах кібернетичної кризи національні органи кібернетичного захисту мають бути здатними швидко ухвалювати рішення на всіх рівнях та координувати їх одне з одним. Новостворена мережа CyCLONe (Cyber Crisis Liaison Organisation Network) дозволить усунути “слабкі місця” в системі такої взаємодії.

Нагадаємо, кібернетичний захист критично важливої інфраструктури та комунікаційних мереж залишається одним з ключових пріоритетів Євросоюзу та його країн-членів. Рекомендації Єврокомісії щодо організації спільної відповіді ЄС на масштабні інциденти у сфері кібернетичної безпеки були розроблені за дорученням Європейської Ради ще у 2017 році. Навчання з кібербезпеки під назвою Blue OLEx 2020, які розпочалися сьогодні, проводяться щороку під егідою однієї з країн ЄС на виконання цих рішень.

Liked the article?
Help us be even more cool!