ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Коцабу облили зеленкою та закидали яйцями в Івано-Франківську

25.06.2021, 15:02
Фото – Руслан Коцаба, Facebook
Фото – Руслан Коцаба, Facebook

В Івано-Франківську на залізничному вокзалі облили зеленкою та закидали яйцями проросійського блогера Руслана Коцабу, щодо якого досі триває розгляд кримінального провадження за підозрою в державній зраді. Про це повідомляє Zaxid.net.

Інцидент трапився на пероні вокзалу опівночі 25 червня. Коли Коцаба вийшов з вагона, в нього кинули яйця та зеленку. У відповідь Коцаба обматюкав активістів.

Про свою причетність до інциденту заявили ВО "Тризуб" ім. Степана Бандери, "Карпатська Січ", бійці 4-ї РС ДУК "Правий Сектор" та "Фрайкор".

Нагадаємо, 8 лютого 2015 року Руслана Коцабу затримали за підозрою в державній зраді й шпигунстві. Він активно виступав проти проведення мобілізації.

12 травня 2016 року Івано-Франківський міський суд засудив Коцабу до трьох з половиною років позбавлення волі, визнавши винним у перешкоджанні Збройним силам України, проте виправдав за звинуваченням у державній зраді.

14 липня 2016 року Апеляційний суд Івано-Франківської області виправдав Коцабу, і він вийшов на волю.

Після звільнення Руслан Коцаба неодноразово брав участь у проросійських акціях.

Вищий спеціалізований суд України 7 червня 2018-го скасував виправдувальний вирок Коцабі, ухвалений раніше апеляційним судом Івано-Франківщини, та призначив нове провадження в суді апеляційної інстанції. На суді Коцаба знову заявив, що війна на сході є громадянською.

29 червня Коломийський суд продовжить розгляд кримінального провадження. Коцабі загрожує від 5 до 15 років ув’язнення.

Liked the article?
Help us be even more cool!