ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Котовські депутати напали на журналіста, аби вигнати з засідання міськради

18.06.2012, 03:18

15 червня 2012 року в ході засідання в Котовській міськраді депутати від Партії регіонів за наказом секретаря міськради Петра Обертайло напали на журналіста Анатолія Тіору з метою виштовхати його із зали. Про це «Взгляду из Одессы» повідомив постраждалий журналіст Анатолій Тіорі.


Йому порвали сорочку, вирвали і викинули сумку, порвали редакційне посвідчення газети «Избирком».


«В 14:00 почалось засідання міськради - так зване «Освіта». Секретар міськради Обертайло дав команду фізично вигнати мене і Десятникова (громадський активіст - ред.). Депутати на нас напали, вирвали сумку, портмоне, вирвали документи», - розповів журналіст. «Я подзвонив в міліцію, прийшли міліціонери, і вони намагаються нас вигнати, порушити наші права...», - додав Тіорі.


Крім того, Тіорі з приводу цього інциденту написав заяву в міліцію, в прокуратуру, і на ім Котовського міського голови Анатолія Іванова. «Я написав заяву до місцевої міліції, в обласне управління міліції, в прокуратуру, зараз йду на прийом до мера, віддам і йому заяву», - сказав він. «Я вважаю, що це був грабіж із застосуванням сили - заволодіння чужим майном, знищення майна», - додав Тіорі.


Як нагадує видання, опозиційний журналіст із Котовська Анатолій Тіорі уже давно потрапив в немилість до місцевої влади. Йому неодноразово погрожували, а господар місцевого ринку і лідер фракції ПР в Котовській міськраді Олександр Фараджев намагається позбавити журналіста сімейного бізнесу.

Як пише сайт «Твой местный депутат», своє самоуправство Петро Обертайло аргументував тим, що минулого разу міліція відмовилася перешкоджати професійній діяльності журналістів і виганяти їх з подібного засідання.

Одеська обласна організація Комітету виборців України поширила офіційну заяву, в якій висловила обурення діями групи депутатів фракції Партії регіонів. Також Комітет виборців України закликає керівництво Одеської обласної державної адміністрації, Одеської обласної ради та Одеської обласної організації Партії регіонів дати відповідну публічну оцінку нападу Котовських депутатів на представника ЗМІ, а правоохоронні органи - належним чином розслідувати даний злочин і притягти до відповідальності винних.

Liked the article?
Help us be even more cool!