ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Кошкіна просить Януковича захистити LB.ua

04.07.2012, 00:50

Шеф-редактор інтернет-видання LB.ua Соня Кошкіна просить президента України Віктора Януковича вжити заходів щодо захисту LB.ua, оскільки вважає, що відбувається цілеспрямований тиск на видання з метою припинення його роботи. Про це йдеться у відкритому листі Кошкіної президенту України, повідомляє LB.ua.

“Шановний Віктор Федорович! Звертаємося до Вас з проханням вжити адекватних заходів щодо захисту незалежних ЗМІ в Україні в цілому та інтернет-порталу LB.ua зокрема; взяти під особистий контроль встановлення істини в цій історії; дати належну оцінку всім, причетним до того, що трапилося. Звертаюся до Вас не тільки від себе, а й від всієї редакції LB.ua. У нас немає мільярдів і телеканалів. Ми хочемо просто чесно жити і працювати. Так само, як і інші люди, ми можемо робити помилки, але це не означає, що нас треба знищувати. Сьогодні ми беззахисні проти групки розлючених чиновників, що мають у руках гроші і владу. Просимо Вашого захисту і розраховуємо на об'єктивність в розгляді даної справи”, - йдеться у листі.

Кошкіна у листі зазначає, що організаторами цькування видання є високопоставлений чиновник Адміністрації Президента і дві вищі посадові особи з уряду та Генеральної прокуратури.

Також вона зауважує, що у редакції є всі підстави вважати, що “тут мова йде про намір розправитися з керівниками інтернет-порталу Lb.ua, порушивши проти них кримінальні справи за очевидно надуманими звинуваченнями”.

“Мотиви розправи - помста за нашу професійну діяльність, зведення особистих рахунків за ряд наших резонансних публікацій. Виходячи з нашої власної інформації, яка потребує офіційного підтвердження, організаторами цькування є: високопоставлений чиновник АП і дві вищі посадові особи КМУ і ГПУ”, - написала Кошкіна.

Крім того, шеф-редактор зазначила, що редакція видання вважає те, що відбувається, спробою серйозної дискредитації України: "Президента України, як гаранта конституційних прав і свобод, в тому числі журналістів; керівника ГПУ, через відомство якого організовується тиск. Ми також вважаємо це - спланованою провокацією, невипадково приуроченою до завершального етапу Євро-2012 і початку парламентської виборчої кампанії, коли увага всієї світової спільноти прикута до України", - зазначила журналістка.

Нагадаємо, народний депутат від Партії регіонів Володимир Ландік звернувся до прокуратури Печерського району Києва з вимогою порушити кримінальну справу за порушення таємниці листування інтернет-виданням LB.ua. Відповідний запит від прокуратури надійшов до редакції LB.ua  27 червня 2012 року.

Ландік просив порушити справу за статтею 163 Кримінального кодексу України (порушення таємниці листування, вчинені щодо державних чи громадських діячів), яка передбачає покарання у вигляді ув'язнення від трьох до семи років.

У заяві Ландіка фігурують шеф-редактор LB.ua Ксенія Василенко (Соня Кошкіна), головний редактор видання Олег Базар і фотокор Максим Левін.

Його обурили опубліковані виданням 18 листопада 2011 року фотографії того, як нардеп у сесійному залі парламенту веде смс-переписку щодо долі свого сина, який на той момент перебував під судом за обвинуваченням у побитті дівчини.

Liked the article?
Help us be even more cool!