ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Кошкіна назвала ініціаторів "наїзду" на LB.ua. Без прізвищ

01.07.2012, 21:41
Шеф-редактор LB.ua Соня Кошкіна заявляє, що ініціаторами розправи над журналістами видання є три високопоставлені чиновники з Адміністрації Президента, уряду та Генеральної прокуратури, проте не назвала їхні прізвища. Про це вона заявила 29 червня 2012 року в ефірі "Шустер Live", повідомляє Lb.ua.

“Справжні ініціатори нинішньої епопеї з прокуратурою редакції також відомі. Це - все той же високопоставлений чиновник з Адміністрації Президента, його друг - один з вищих чиновників Кабміну, сильно ображений нашими останніми публікаціями і третій - безпосередній виконавець - один з одіозних заступників Генпрокурора, який має свої мотиви”, - заявила Кошкіна. Вона нагадала, що в грудні 2011 року МВС за заявою нібито одного з читачів проводило перевірки, намагаючись вилучити сервери видання.

"Безпосереднім замовником цього, як нам тоді вдалося з'ясувати, був один з вищих чиновників АП. Команда для «наїзду» виходила з його кабінету", - зазначила журналістка, стверджуючи, що зараз до ситуації з виданням причетна та ж людина.

"Весь цей час за мною і моїми колегами велося стеження, прослуховувалися всі телефони. Більше того, регулярно писалися доноси - я знаю, хто писав, хто читав, хто робив так, щоб я про це дізналася і які цілі для цього переслідувалися", - сказала Кошкіна.

Нагадаємо, народний депутат від Партії регіонів Володимир Ландік звернувся до прокуратури Печерського району Києва з вимогою порушити кримінальну справу за порушення таємниці листування інтернет-виданням LB.ua. Відповідний запит від прокуратури надійшов до редакції LB.ua  27 червня 2012 року.

Ландік просив порушити справу за статтею 163 Кримінального кодексу України (порушення таємниці листування, вчинені щодо державних чи громадських діячів), яка передбачає покарання у вигляді ув'язнення від трьох до семи років.

У заяві Ландіка фігурують шеф-редактор LB.ua Ксенія Василенко (Соня Кошкіна), головний редактор видання Олег Базар і фотокор Максим Левін.

Ландіка обурила публікація LB.ua від 18 листопада 2011 року, в якій розмістили фото, де він у сесійній залі парламенту веде СМС-листування про долю свого сина, який на той момент перебував під судом по звинуваченню в побитті дівчини.

Через 8 місяців після подачі Ландіком заяви прокуратура почала перевірку.

Liked the article?
Help us be even more cool!