ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Користувачі ВК на Півдні та Сході України поширюють переважно проросійський контент – дослідження

09.09.2021, 11:03
Фото – tr.deborahnormansoprano.com
Фото – tr.deborahnormansoprano.com

У мешканців Півдня та Сходу України, які попри заборону активно користуються соцмережею “ВКонтакте” (ВК), переважають відверто проросійські акаунти.

Про це йдеться в дослідженні “Стійка Україна – крихка мозаїка? Суспільство, медіа, безпека і перспективи”, яке було презентоване в Миколаєві 8 вересня, повідомляє Укрінформ.

“Серед користувачів Півдня та Сходу України, які активно розповсюджують ідеологічний контент у соцмережі ВК, переважають відкрито проросійські акаунти. Вони пропагують ідеї так званої Новоросії і поширюють контент з антиукраїнських груп і спільнот. Для аналізу цієї соцмережі було відібрано 180113 публічних профілів, у кожному з яких був хоча б один авторський пост”, – йдеться в дослідженні.

Зокрема, зазначається, що з 30 найбільш ідеологічно активних користувачів третина є відкритими прихильниками сепаратистської ідеології.

Також у переліку найпопулярніших лідерів думок ВК переважають відкрито проросійські користувачі. На їхніх сторінках можна знайти фото з відповідною символікою (георгіївська стрічка, герб СРСР тощо).

Дослідники наголошують, що активно користуються цією соцмережею жителі Миколаєва, Маріуполя, Херсона, Мелітополя і Бердянська.

Дослідження провів Міжнародний центр оборони та безпеки (ICDS) за підтримки Міністерства закордонних справ Естонії.

Liked the article?
Help us be even more cool!