ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Користувачі Signal отримують повідомлення нібито від Мінагро з залякуванням голодом

Фото – pixabay.com
Фото – pixabay.com

Українські користувачі месенджера Signal почали отримувати повідомлення із залякуванням голодом та рецептами страв із лободи, м’яса бобра тощо нібито від Міністерства аграрної політики та продовольства України.

Відповідні повідомлення ІМІ надали користувачі, які їх отримали.

Повідомлення приходить від користувача Terry Mills. 

У повідомленні від імені міністерства йдеться про таке (ІМІ зберіг оригінальне написання): “Агресія Росії призвела до значних втрат в аграрному секторі України. Землі забруднені мінами, пошкоджені снарядами, окопами і рухом військової техніки. У великій кількості пошкоджено та знищено сільськогосподарську техніку, знищено зерносховища. До стабілізації обстановки Міністерство аграрної політики та продовольства рекомендує вам урізноманітнити раціон стравами з доступних дикорослих трав. Вживання свіжих, соковитих листя трав у вигляді салатів є найбільш простим, корисним і доступним. Пам'ятайте, що збирати рослини сід далеко від міст і селищ, а також від жвавих трас”.

Далі автори пропонують різні рецепти. Серед них приготування супу з колорадських жуків, бобра, кропиви, різотто з голубом, паштету з сарани, в’яленого м’яса собаки, салату з яглиці, яєць та щавлю тощо.

Якщо придивитися до тексту рецептів, то видно неузгодження відмінків, некоректний переклад слів, скоріше за все, з російської мови.

Нагадаємо, традиційно, кожної четвертої суботи листопада Україна вшановує жертв Голодомору 1932-33 років, зазвичай, люди запалюють свічки пам'яті за вбитими голодом. Цьогоріч ця дата припадає на 25 листопада. 

До Дня пам’яті жертв Голодомору Український інститут національної пам’яті ініціює акцію “Пам’ятай про жертв Голодомору. Підтримуй тих, хто бореться за Україну”. Символом акції стала окопна свічка.

 
 
 
Скриншот ІМІ
Liked the article?
Help us be even more cool!