ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

“Кореспондент” транслював паради, що проходили в Москві та на окупованому Донбасі

10.05.2018, 12:00
Фото - detector.media

Інтернет-видання “Кореспондент” 9 травня транслювало онлайн “Паради перемоги” на окупованих Росією українських територіях. Увагу на це звернули користувачі мережі, повідомляє “Детектор медіа”.

Шеф-редактор “Оглядача” Орест Сохар виклав у мережу скріншоти. Згідно з ними, спочатку матеріали на “Кореспонденті” мали такий заголовок: “Парад Перемоги 2018 у ДНР: онлайн-трансляція”.

Через якийсь час заголовок матеріалу був змінений на наступний: “Парад 9 травня в окупованому Донецьку”.

У самому матеріалі вказується, що мова йде про “самопроголошену республіку” і що “парад проходить на честь 73-ї річниці перемоги в Другій світовій війні”. Потім перераховується техніка, яка бере участь у параді, і представлено відео та фотографії репетиції цього параду.

Також на сайті “Кореспондент” є матеріали про парад в окупованому РФ Луганську (також з перерахуванням військової техніки і фотографіями репетиції) і в окупованому Криму (у цій новині зазначено, що парад проводиться “на честь 73-річчя перемоги у Великій Вітчизняній війні”) .

Крім цього, видання надало детальний матеріал про парад у Москві (РФ), вставивши і повну відеотрансляцію заходу, і повний список військових і техніки, які брали участь у параді.

Під постом Ореста Сохара, в якому журналіст зазначив, що “видання Курченка транслює парад перемоги в Москві і в “ДеНеР”, розповідає про “Безсмертний полк” у Києві і анонсує концерт на “Інтері”, голова Комітету ВРУ з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторія Сюмар зазначила, що все це - привід для звернення до СБУ.

Як зауважує “Детектор медіа”, услід за “Кореспондентом” трансляцію про парад у Москві дало видання “репортер.ua”, а також - без посилання на першоджерело - сайти sde.in.ua і bigmir.net.

Як повідомляв ІМІ, 9 травня секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов звернувся до СБУ щодо розслідування та запровадження санкцій стосовно українських електронних ЗМІ, які вели пряму трансляцію “військового параду” з окупованого Донецька під заголовком “Трансляція з ДНР”.

Liked the article?
Help us be even more cool!