ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Координаційний штаб заявив, що РФ створює двійники його чат-ботів

Фото – Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими

Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими (КШППВ) попереджає, що росіяни почали копіювати створені штабом чат-боти, через які збирають персональні дані, обіцяючи українцям допомогу в пошуку рідних у ворожому полоні.

Про це повідомляється в телеграм-каналі КШППВ.

“Росіяни почали копіювати створені Координаційним штабом державні проєкти для російських родичів полонених. Такі “двійники” обіцяють українцям допомогу в пошуку рідних у ворожому полоні або інформацію про них. Ворог навмисно намагається залучити якнайбільшу авдиторію та накопичити відомості про українців для своїх підступних цілей, а саме – вербування громадян, шантажу, погроз, маніпуляцій настроями родин оборонців та розхитування суспільства”, – йдеться в повідомленні.

Коордштаб закликає в жодному разі не надавати стороннім застосункам, а також анонімним джерелам номери своїх телефонів, банківських рахунків, персональні дані або дані своїх близьких.

Надання такої інформації, зазначає штаб, може зашкодити українським захисникам у полоні. Також відомості про полоненого чи особу, яка зникла безвісти, можуть становити небезпеку для його побратимів.

КШППВ радить звертатися лише до верифікованих державних структур України.

Нагадаємо, раніше Координаційний штаб заявляв, що російська пропаганда поширює фейки про нібито поділ військовополонених на категорії або ж про небажання України звільняти з російського полону окремих захисниць та захисників. 

Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими створено 11 березня 2022 року згідно з постановою Кабінету Міністрів України №257.

Liked the article?
Help us be even more cool!