ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Конституційний Суд зробив висновок про конфеденційність інформації

24.01.2012, 04:41
Віднині збирати, зберігати та поширювати інформацію про будь-яку особу, а також про її майновий стан та членів родини можна буде тільки за згоди цієї особи.
Таке рішення виніс 24 січня Конституційний Суд України, розглянувши подання Жашківської районної ради. Робити це без згоди особи можна буде лише у виняткових випадках.

«Збирання, зберігання, використання та поширення конфіденційної інформації про особу без її згоди державою, органами місцевого самоврядування, юридичними або фізичними особами є втручанням у її особисте та сімейне життя і допускається винятково у випадках, визначених законом, і лише в інтересах національної безпеки, економічного добробуту та прав людини», – йдеться в рішенні суду.

Інформацією про особисте та сімейне життя особи будуть вважатися «будь-які відомості та/або дані про відносини немайнового та майнового характеру, обставини, події, стосунки тощо, пов’язані з особою та членами її сім’ї». КС визнав, що така інформація про особу є конфіденційною.

Виняток буде робитися тільки тоді, коли інформація стосуватиметься виконання особою «посадових або службових повноважень», повідомляє ВВС.

 
 
Liked the article?
Help us be even more cool!