ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Комунальну газету "Харьковские известия" перевірять за передрук новини з сепаратистського сайту

19.05.2016, 13:06

За фактом публікації на сайті комунальної газети “Харьковские известия” новини з посиланням на сепаратистський сайт “ДАН” головному редактору Олегу Пересаду винесено догану та розпочато службову перевірку. Про це на сесії міськради заявив міський голова Харкова Геннадій Кернес, повідомляє NewsRoom.

Так, 10 травня на сайті комунальної газети була опублікована новина про святкування Дня Перемоги у Донецьку та Луганську з посиланням на сепаратистське видання “ДАН”. У новині журналіст КП “Харьковские известия” описує святковий парад у місті без зазначення походження військової техніки та інформації про те, що місто наразі є підконтрольне так званій “ДНР”.

У матеріалі сепаратистів називають “правоохоронними органами” та “військовиками”, а сам матеріал взятий з інтернет-ресурсу “Донецкое агентство новостей”, яке публікує  заяви “керівників” збройних угрупувань та новини, що стосуються так званої “ДНР”.

У коментарі представниці ІМІ у Харківській області заступник головного редактора газети Григорій Григорян зазначив, що новина, яку розмістили у “Харьковских известиях”, була взята з сайту Кореспондент, і редакція має скріншоти, які підтверджують це.

Він також розповів, що журналіст, який розмістив цей матеріал, наразі звільнений. Григорій Григорян поки не знає, скільки триватиме службова перевірка.

Як повідомляв ІМІ, 29 березня 2016 року журналістку комунальної газети “Харьковские известия” Олену Друбич звільнили за передрук матеріалу з російського сайту Експерт Онлайн, у якому зазначалося, що “росіяни відзначали другу річницю повернення Криму у склад РФ”.

Liked the article?
Help us be even more cool!