ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

"Комсомольская правда в Украине" промовчала, через яку партію "бабця переписала хату"

22.08.2012, 04:17
Щоденка "Комсомольская правда в Украине" суттєво змістила акценти при подачі матеріалу про скандальний біг-борд в Дніпродзержинську.
 
У №179 від 16 серпня в матеріалі "Бабушка с билборда под Днепропетровском оказалась родом из Архангельской области" журналісти Катерина Махова, Олена Соромітько та Тарас Козуб, висвітлюючи тему появи на в'їзді до м. Дніпродзержинськ бігбогда "Взнала, що внук голосував за "регіони", переписала хату на кота", порушили баланс викладу матеріалу, свідомо приховуючи одні факти та підкреслюючи інші. 
 
Так, у статті вказано, що на бігборді "бабушка обещает переписать квартиру [??] на кота, если внук проголосует не за ту партию" (насправді ймовірний внук уже це зробив), і надалі також не згадують, про яку саме партію йдеться. Ілюструє матеріал фото бігборда із уже замальованим невідомими верхнім ("Взнала, що внук голосував за "регіони"") підписом, що сталося два дні після вивішення бігборда 10 серпня - в неділю 12 серпня (за даними автора бігборда Максима Голосного, оприлюдненими в журналі "Країна" в номері 32 ц.р.).
 
Щодо самого Голосного, автори наголошують на тому, що він мовляв з листопада 2011 року знаходиться у розшуку за звинуваченням в "розбазарюванні майні місцевої сільради" (Голосного обрано сільським головою с. Єлизаветівка Петриківського р-ну восени 2010-го, а вже 22 вересня 2011-го був відсторонений рішенням депутатів; 1864 з 2570 жителів села підписали петицію до Президента з проханням відновити Голосного на посаді, але безрезультатно). Сам же Голосний, котрий зареєстрований кандидатом в народні депутати по мажориторному округу, отримав 17 липня 2012 року довідку, що є не судимим, не в розшуку та по кримінальних справах не проходить.  
 
Основний акцент автори матеріалу КП роблять на тому, що фото бабці походить з Росії і вона ніякого відношення до України та до парламентських виборів не має. Те, що таких "бабць" в соціальних мережах було за 4 місяці існування самої ідеї такого демотиватора було чимало (сам автор признається, що як фото бабці, так і кота підбирав довго), автори так само не зазначають. 
 

Прикметно, що редактори інтернет-видання КП в Україні такої обережності не проявляють.  

Нагадаємо, влада розцінила плакати з бабцею і котом як чорний піар. Губернатор Дніпропетровщини вимагав від властей міста «разобраться с этим безобразием». Перед плакатом із бабцею Максим Голосний на тому ж місці вивішував бігборд "Ми крадемо і брешем, а ви оберіть нас ще!"
 
 
Liked the article?
Help us be even more cool!