ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Компанія-стартап Figure зібрала $70 мільйонів на розроблення людиноподібних ШІ-роботів

24.05.2023, 15:45
Фото – hi-news.pp.ua
Фото – hi-news.pp.ua

Компанія-стартап Figure, яка планує розробляти людиноподібних роботів загального призначення, за перший раунд збору коштів отримала $70 мільйонів від інвесторів, очолених компанією Parkway Venture Capital, пише Reuters.

Нові кошти будуть витрачені на пришвидшення розроблення й виготовлення першого в історії компанії автономного людиноподібного робота. Виробництво має розпочатися протягом наступних місяців. Вартість компанії, яка проіснувала один рік, не була розголошена, але близьке фірми джерело заявляє, що сума становить $400 мільйонів.

Засновник і гендиректор Figure Бретт Едкок особисто інвестував $20 мільйонів. Також серед інвесторів компанії Aliya Capital і Bold Ventures.

Figure розташована в Саннівейлі, Каліфорнія, і розробляє людиноподібних роботів загального призначення, які можуть працювати в різних середовищах і виконувати широкий діапазон завдань: від роботи на складі до торгівлі. Компанія зазначає, що веде перемовини з магазинами щодо можливостей комерціалізації її продукту.

Едкок, колишній засновник Archer Aviation, зазначив, що Figure відрізняється від інших виробників роботів на кшталт Boston Dynamics і Amazon Robotics тим, що розробляє роботів, які можуть виконувати загальні завдання. Подальшою метою компанії є створення роботів, які можуть навчатись і взаємодіяти з навколишнім середовищем.

"На нашу думку, людиноподібні роботи загального призначення мають значно більший потенціал, ніж спеціалізовані роботи, – сказав Едкок. – Таке нововведення на ринку праці може розв’язати проблему дефіциту робочої сили та згодом призвести до того, що потреба в небезпечних і непрестижних видах роботи просто зникне".

Великі компанії та стартапи на кшталт Figure наввипередки намагаються розробити наступного комерційно перспективного людиноподібного робота.

Liked the article?
Help us be even more cool!