ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Meta готує застосунок – конкурент Twitter

09.06.2023, 13:47
Фото – news.bdtype.com
Фото – news.bdtype.com

Один з топменеджерів Meta продемонстрував співробітникам версію майбутнього конкурента Twitter.

Про це повідомляє "Бабель" з посиланням на The Verge.  

Застосунок використовуватиме систему облікових записів Instagram для автоматичного заповнення інформації про користувача та інтегруватиметься з ActivityPub – децентралізованим протоколом соціальних мереж. Теоретично це дозволить користувачам нової програми переносити свої облікові записи та підписників до інших програм, які підтримують ActivityPub, зокрема Mastodon.

Керівник відділу продуктів Meta Кріс Кокс назвав новий застосунок "нашою відповіддю на Twitter". Всередині компанії застосунок має кодову назву "Проєкт 92", а для громадськості використовують назву Threads.

"Ми чули від творців і громадських діячів, що вони зацікавлені мати розумно керовану платформу, якій, на їхню думку, можна довіряти та покладатися на її розповсюдження", – сказав Кокс, імовірно натякаючи на політику Ілона Маска щодо Twitter.

Він також зазначив, що для компанії важлива "безпека, простота використання і надійність" програми, а також забезпечення "стабільного місця для створення та розширення своєї аудиторії".

Наразі компанія Meta домовляється зі знаменитостями, зокрема Опрою та Далай-ламою, щоб вони стали першими користувачами.

Він сказав, що програму почали розробляти в січні й що Meta відкриє доступ, "щойно зможе".

Liked the article?
Help us be even more cool!