ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Компанія Маска Neuralink заявила, що отримала дозвіл на тестування мозкових чипів на людях

26.05.2023, 12:00
Фото – Neuralink
Фото – Neuralink

Компанія Ілона Маска Neuralink, яка виробляє мозкові імпланти, заявила, що отримала від Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів та медикаментів США (FDA) схвалення на проведення випробувань своїх імплантів на людях. 

Про це компанія заявила у Twitter, повідомляє ZN.ua.

“Це результат неймовірної роботи команди Neuralink у тісній співпраці з FDA та важливий перший крок, який якось дозволить нашій технології допомогти багатьом людям”, – йдеться в заяві.

У компанії зазначили, що ще не розпочали набір добровольців для участі у випробуваннях, та пообіцяли надати детальну інформацію пізніше.

Як пише Reuters, представники FDA і самої компанії поки що ніяк не прокоментували цю інформацію.

Мозковий імплант, який розробляє Neuralink, потенційно має допомогти людям, які страждають на ожиріння, аутизм, шизофренію та депресію, а також здійснювати пошук в інтернеті та читати думки.

Маск кілька разів анонсував початок випробувань на людях з 2019 року, але офіційно компанія подала заявку до FDA лише на початку 2022 року. І регулятор цю заявку відхилив.

Як стало відомо Reuters від джерел, FDA вказало компанії на кілька проблем, які необхідно розв'язати, перш ніж чипи можна буде почати тестувати на людях. Найбільше побоювання викликають літієві батареї імплантів, а також те, що дроти чипа можуть мігрувати мозком, і можливі проблеми з вилученням апарату з мозку.

Раніше також стало відомо, що Neuralink перебуває під розслідуванням на федеральному рівні, ймовірно через порушення прав тварин. Про порушення повідомили співробітники компанії, які вважають, що досліди проводяться поспіхом і призводять до непотрібних страждань та смертей тварин.

Liked the article?
Help us be even more cool!