ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Комітету з питань свободи слова урізали повноваження

23.08.2019, 10:05
Робоча підгрупа з питань відання комітетів Верховної Ради 9-го скликання скоротила кількість функцій Комітету з питань свободи слова. Про це повідомила депутатка від "Європейської солідарності" Ірина Геращенко на своїй сторінці у фейсбуку, передає "Українська правда". "Вперше в історії ВР з відання цього комітету забрали навіть питання висвітлення діяльності ВР, а також питання рекламної діяльності і навіть питання друкованих, електронних ЗМІ та мережі інтернет", – пише вона. Депутатка також оприлюднила затверджений перелік предметів відання Комітету з питань свободи слова, який працюватиме у новій Верховній Раді. Він складається з чотирьох пунктів: забезпечення свободи слова; права громадян на інформацію; захист прав та свобод працівників ЗМІ; гарантії діяльності засобів масової інформації, захист прав журналістів і працівників засобів засобів масової інформації.
Фото – фейсбук Ірини Геращенко
Водночас перелік предметів відання в цьому комітеті, який діяв у Верховній Раді 8-го скликання, складався з шести пунктів. За словами депутатки, функції, які забрали у Комітету з питань свободи слова, тепер буде виконувати Комітет з питань гуманітарної та інформаційної політики. Цей комітет, за словами Геращенко, очолюватиме представник партії "Слуга народу". Геращенко оприлюднила перелік предметів відання, які мають закріпити за цим новим комітетом.
Фото – фейсбук Ірини Геращенко
Геращенко додала, що проти скорочення повноважень Комітету з питань свободи слова також виступили представники партій "Батьківщина", "Опозиційна платформа – За життя" та "Голос".
Liked the article?
Help us be even more cool!