ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Комітет захисту журналістів закликає Україну розслідувати погрози Олегу Батурину

Комітет захисту журналістів (CPJ) закликав українську владу провести “швидке та ретельне” розслідування погроз на адресу журналіста Олега Батурина після публікації матеріалу про депутата Херсонської обласної ради. Про це йдеться в заяві організації.

"Українські правоохоронці мусять оперативно й ретельно розслідувати погрози насильством, отримані журналістом Олегом Батуриним, і впевнитись у його безпеці. Робота Батурина є суспільно важливою, і в нього має бути можливість виконувати свої обов'язки без страху помсти", – заявила Ґюльноза Саїд, координаторка програм КЗЖ в Європі й Центральній Азії.

Журналіст розповів організації, що 6 січня йому зателефонували з поліції і сказали, що незабаром з ним зв’яжеться слідчий.

“Сам слідчий зі мною поки не зв’язувався. Якщо завтра він не зв’яжеться, то в середу (9 січня. – Ред.) я піду в поліцію по документ про відкриття кримінального провадження”, – сказав Батурин 8 січня. 

CPJ спробував зв'язатися з депутатом-фігурантом матеріалу Валерієм Салтиковим, але не отримав відповіді.

Як повідомляв ІМІ, 4 січня каховський журналіст Олег Батурин звернувся із заявою до Національної поліції України про скоєння злочину за ознаками ч. 1 ст. 345-1 Кримінального кодексу України – погроза або насильство щодо журналіста. За словами Батурина, підставою для цього стала хвиля погроз після публікації інформації про те, що чинний депутат Херсонської обласної ради від політичної партії “Європейська солідарність” Валерій Салтиков зареєстрував свій бізнес в окупантів. Батурин пов'язує погрози саме з реакцією на цю публікацію.

“Репортери без кордонів” закликали Міністерство внутрішніх справ України провести ретельне та прозоре розслідування щодо погроз журналісту Олегу Батурину.

Liked the article?
Help us be even more cool!