ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Комітет захисту журналістів: Поліція має негайно розслідувати напад на журналістку "Кола"

15.05.2023, 11:16
Фото – скриншот з відео ютуб-каналу "Свобода Слова"
Фото – скриншот з відео ютуб-каналу "Свобода Слова"

Правозахисна організація “Комітет захисту журналістів” закликала поліцію негайно розслідувати напад на журналістку видання “Коло” Тетяну Цирульник, що стався 9 травня біля Меморіалу солдатської слави в Полтаві, де її вдарили по обличчю. Про це повідомляється на сайті організації.

Комітет захисту журналістів заявив, що українська влада повинна швидко розслідувати напад на журналістку і гарантувати безпеку для представників ЗМІ.

“Словесне та фізичне насильство проти журналістів під час їхньої роботи є обурливим і не може залишитися без наслідків. CPJ вітає реакцію української влади на нещодавній напад на журналістку Тетяну Цирульник. Поліція має негайно розслідувати цю справу та притягнути зловмисника до відповідальності”, – сказала Гульноза Саїд, координаторка програм CPJ у Європі та Центральній Азії.

Представник поліції Полтави повідомив організації, що особу правопорушника встановлено. “До провадження долучено речові докази… Після завершення досудового розслідування кримінальне провадження з обвинувальним актом буде скеровано до суду для вирішення питання про покарання зловмисника”, – сказали в поліції.

Нагадаємо, 9 травня в Полтаві невідомий чоловік штовхав та вдарив по обличчю журналістку, головну редакторку видання “Коло” Тетяну Цирульник. Інцидент стався біля Меморіалу солдатської слави під час покладання квітів. 

Один з учасників акції покладання квітів прийшов з портретом свого батька. Присутня там журналістка назвала це російськими наративами, порівнявши з проросійською акцією “Безсмертний полк”. На суперечку дуже агресивно відреагував інший чоловік, який спочатку з нецензурною лайкою запропонував Цирульник “іти звідси”. А після заперечень, що це публічне місце, яке вільне для всіх, чоловік спершу силою виштовхав журналістку з простору перед меморіалом, потім вдарив її по обличчю.

За цим фактом поліція відкрила кримінальне провадження за частиною 2 статті 345-1 Кримінального кодексу України (“Погроза або насильство щодо журналіста”).

Унаслідок нападу Тетяна Цирульник отримала легкі тілесні ушкодження.

Liked the article?
Help us be even more cool!