ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Комітет захисту журналістів закликає знайти та покарати нападників на вінницького журналіста

11.03.2013, 00:48

Комітет захисту журналістів закликає українську владу знайти та покарати нападників, які побили у Вінниці головного редактора газети «Тарасова правда» Тараса Чорноївана, повідомляє Радіо Свобода.

Нагадаємо, 5 березня 2013 року у Вінниці троє невідомих жорстоко побили засновника та головного редактора газети “Тарасова правда” Тараса Чорноівана. У журналіста черепно-мозкова травма, переломи ребер, забій грудної клітини, розсічення голови та численні гематоми. 

Чорноіван пов’язує напад з виходом останнього номера газети “Тарасова правда”, на передовиці якого надруковано сатиричний колаж, на якому Домбровський зображений на унітазі, а також опубліковано статтю під назвою “І все-таки всрався. Історія одного екс-депутата” з критикою народного депутата Олександра Домбровського, якого у лютому, за рішенням Вищого адмінсуду, достроково було позбавлено мандату.

«Ми стурбовані цим жахливим нападом і закликаємо місцеву владу покарати винних», – заявив представник комітету в Європі і Центральній Азії Музаффар Сулейманов. За його словами, детальне, прозоре й ефективне розслідування покаже відданість влади свободі слова і верховенству права.

За повідомленням Комітету захисту журналістів, Чорноіван відомий своїми публікаціями про корупцію місцевої влади. Сам журналіст заявляє, що пов’язує цей напад із серією статей, в яких колишнього голову ОДА Олександра Домбровського звинувачують у фальсифікаціях на останніх парламентських виборах.

Речник Домбровського заперечив  причетність останнього до нападу.

Liked the article?
Help us be even more cool!