ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Комітет захисту журналістів просить російську владу звільнити арештованих представників ЗМІ

07.12.2011, 02:26
«ЗМІ не повинні розплачуватися за параною уряду», - говориться у заяві «Репортерів без кордонів». Організація засудила арешти репортерів, фоторепортерів і блоґерів у Москві під час висвітлення вуличних акцій протесту проти масових порушень на парламентських виборах і фальсифікації їхніх підсумків.
 

«Для перешкоджання журналістам висвітлювати таку важливу подію не було жодних виправдань. То була їхня робота. Судова влада має негайно звільнити журналістів і блоґерів, які й перебувають під вартою в поліції», - заявляють «Репортери без кордонів».

Серед близько 300 арештованих демонстрантів - провідний опозиційний блогер Олексій Навальний, інформує організація. Серед затриманих журналістів, які висвітлювали протести, -  Ілля Барабанов («Новое время»), Євген Єршов («Известия»), Олександр Борзенко («Эхо Москвы»), Ілля Васюнін («ДождьТБ»), блоґер і фоторепортер Ілля Варламов, кореспонденти Reuters і агентства Bloomberg.

Поліція звільнила більшість журналістів майже відразу, пересвідчившись, що вони працівники медіа. Однак Олексій Каменський -  редактор російського видання Forbes - і досі перебуває під вартою. Як і Олексія Навального, його звинуватили у відмові виконувати вказівки поліції.

Редактор сайту російського Forbes Григорій Пунанов сказав "Репортерам...": «Поліція відмовляється повідомити, коли Каменський може постати перед суддею. Ми вимагаємо його негайного звільнення. Як журналіст, він мав повне право бути на місці демонстрації. Він не порушував жодного закону». (За повідомленням російських ЗМІ, декілька годин тому Каменського звільнили і доправили до лікарні. - ТК).

Комітет захисту журналістів також закликав російську владу звільнити затриманих журналістів і дозволити їм висвітлювати протести без страху бути ув'язненими, інформує Телекритика.

 

 
Liked the article?
Help us be even more cool!