ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Комітет захисту журналістів: на сході України почастішали напади на працівників ЗМІ

15.04.2014, 11:08

Місцеві та міжнародні журналісти, які висвітлюють події на сході України піддаються переслідуванням і нападам. Про це заявив Комітет захисту журналістів, повідомляє Радіо Свобода.

За даними Комітету, кількість журналістів, які звертаються зі скаргами на перешкоджання журналістській діяльності зростає.

«Напруженість на сході України створює небезпеку для роботи для місцевих і міжнародних журналістів», – повідомила програмний координатор CPJ в Європі та Центральній Азії Ніна Огнянова.

За її словами, чимало працівників ЗМІ, висвітлюючи події в «напружених регіонах», не лише потерпіли самі, а й було пошкоджено та подекуди вилучено їхню професійну техніку.

Сторони конфлікту, на думку Огнянової, мають поважати і не перешкоджати роботі журналістів.

«Всі сторони протистояння повинні поважати роль ЗМІ і утримуватися від переслідування, перешкоджання робоіт інападів на журналістів», – зазначила Огнянова.

Нагадаємо, на початку квітня проросійські активісти напали на луганську телекомпанію ІРТА, харківську АТН, намагалися захопити Донецьку ОДТРК.

Головному редактору інтернет-видання “Новости Донбасса” Олексію Мацуці невідомий підпалив авто. Мацука пов’язує це ж розслідування щодо фінансування сепаратистів.

14 квітня проросійські активісти викрали у Горловці редактора міського сайту Gorlovka.ua Олександра Білінського.

   

Liked the article?
Help us be even more cool!