ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Комітет з прав людини провалив голосування по Лутковській

12.04.2012, 03:32
Комітет Верховної Ради з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин не підтримав кандидатуру Валерії Лутковської на пост уповноваженого Верховної Ради з прав людини, повідомляє “КоммерсантЪ-Украина”.

Повторний розгляд кандидатури Лутковської  у комітеті відбувся 11 квітня.

Претендента підтримали лише четверо з дев'яти народних депутатів. Незважаючи на це, Олег Зарубінський оголосив, що 24 квітня кандидатура Валерії Лутковської буде винесена на голосування в Раду.

Питання по її кандидатурі на засіданні виникли лише в опозиційної частини комітету.

Нагадаємо, повноваження колишнього омбудсмена Ніни Карпачової завершилися 8 лютого, Верховна Рада має обрати нового уповноваженого. Перше голосування відбулося 15 березня, під час якого парламент не підтримав жодного з претендентів. За кандидата від опозиції, співголови Харківської правозахисної групи Євгена Захарова, проголосували 134 депутата, за кандидата від більшості - уповноваженого Кабінету Міністрів у справах Європейського суду з прав людини Валерію Лутковську - 212.

27 березня у парламент знову надійшла пропозиція від 261 народного депутата про висунення кандидатури Валерії Лутковської. Вона є єдиним претендентом від більшості, оскільки опозиція відмовилася висувати свого кандидата.


 
Liked the article?
Help us be even more cool!