ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Комітет з питань свободи слова засудив напад на "Інтер"

08.09.2016, 10:10

Комітет Верховної Ради з питань свободи слова та інформаційної політики засудив напад на телеканал “Інтер”, вимагає оперативного розслідування інциденту і вказав на відповідальність для ЗМІ в умовах війни. За відповідне рішення 7 вересня проголосували більшість членів комітету, повідомляє 112.ua.

“Пропоную наступне рішення: засудити напад, вимагати швидкого, оперативного розслідування та вказати про відповідальність в умовах війни для ЗМІ. Відповідний текст буде виписаний, ми його узгодимо... Рішення прийнято”, - заявила Сюмар.

Після засідання Сюмар повідомила, що комітет дійшов до повного розуміння з керівництвом телеканалу “Інтер”.

“Я не рахувала, скільки пан Олександр (директор НІС Олександр Пилипець - ред.) виступав, але мені здається, це було не менше 10 разів за весь цей час. За загальним часом це було не менш, ніж у мене. Я думаю, що всі висловилися. Ми з ним знайшли повне порозуміння, що сьогодні потрібна саморегулятивна робота і в контексті телеканалу “Інтер”, всередині самого журналістського колективу, у відносинах з власниками, з менеджером, про те, що редакційна політика має бути відповідальною. З іншого боку, ми так само маємо контролювати і діяльність правоохоронних органів, які мають ефективно виконувати свою роботу”, - зазначила вона.

Як повідомляв ІМІ, 4 вересня телеканал “Інтер” заявив про напад на офіс компанії “Національні інформаційні системи”, збройний напад та постраждалих.

Напад і підпал будівлі НІС 4 вересня слідчі кваліфікують за ч. 4 ст. 296 (Хуліганство) та ч. 2 ст. 194 (Умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України.

7 вересня у справі підпалу офісу компанії “НІС”, що виробляє новини для телеканалу “Інтер”, відкрито провадження і за фактом перешкоджання журналістській діяльності.

Liked the article?
Help us be even more cool!