ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Комітет ВР відхилив законопроект Колісниченка по боротьбі з екстремізмом

17.11.2011, 07:00

Комітет  ВР з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності 16 листопада запропонував відхилити законопроект Колісниченка по протидії екстремістській діяльності в Україні. Про це йдеться на сайті ВР.
«У цьому зв’язку, положення запропонованої нової статті є неприйнятними, адже саме по собі закривання обличчя, в тому числі руками, під час проведення вказаних заходів не досягає рівня суспільної небезпеки, притаманного злочинам, оскільки не здатне завдавати істотної шкоди охоронюваним суспільним відносинам» - йдеться в документі.

Також  законопроектом не визначено державного органу, на який покладається обов’язок проводити досудове слідство у справах про ці злочини.

Комітет  постановив, що  стаття 39 Конституції України гарантує право збиратися мирно, без зброї і проводити мітинги, походи і демонстрації.  

Нагадаємо, необхідність ухвалення такого закону народний депутат від  ПР  Колесніченко пояснював зростанням екстремізму і тероризму у світі. "Регіонал"  пропонував  ввести поняття "екстремізм", а за таку діяльність карати, позбавляючи волі строком до п'яти років. А екстремістська діяльність, на його думку - "перешкоджання законній роботі держорганів, органів місцевого самоврядування, виборчих комісій, суспільних і релігійних об'єднань або інших організацій, посадових осіб зазначених органів…, зроблене із застосуванням насильства або загрозою його застосування".
 

ІМІ

 
Liked the article?
Help us be even more cool!