ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Комітет свободи слова просить уряд посприяти завершенню роздержавлення ЗМІ

28.02.2019, 15:22
Фото - rbc.ua

Комітет Верховної Ради з питань свободи слова та інформаційної політики просить Кабінет Міністрів та Мін’юст посприяти завершенню реформи друкованих ЗМІ. Про це йшлося на черговому засіданні комітету 27 лютого, який розглянув підсумки реформи друкованих державних та комунальних ЗМІ, що завершилася 31 грудня 2018 року, повідомляє “Детектор медіа”.

На засіданні виступили голова Державного комітету телебачення і радіомовлення Олег Наливайко, редактори газет “Обрії Ізюмщини” Костянтин Григоренко (Харківщина) та “Новини Сватівщини” Юлія Огданська (Луганщина), голова НСЖУ Сергій Томіленко, представник Міністерства юстиції України, в.о. начальника відділу правової експертизи документів друкованих ЗМІ та інформаційних агентств України Денис Чоловський, юристка Тетяна Котюжинська та ін.

За словами Олега Наливайка, встигли реформуватися більше 500 комунальних видань з понад 600. І всі, хто подав заяву до Мін’юсту до 1 січня 2019 року, ще мали шанс завершити реформу. Представник Мін’юсту зазначив, що закон один для всіх і що міністерство може діяти тільки в межах закону.

Майже всі промовці зазначили, що деякі видання досі не завершили реформування через різноманітні перешкоди, зокрема через судові процеси з місцевою владою. Місцева влада здебільшого має на меті повернути приміщення редакцій, водночас створюючи нові газети і завуальовуючи їх під офіційні бюлетені.

Члени комітету зазначили, що необхідно звернутися до Кабінету Міністрів і Міністерства юстиції щодо забезпечення єдиних підходів у вирішенні питань завершення реформи та підтримки реформованих ЗМІ. Також Олег Наливайко зазначив, що треба ще раз напрацювати зміни до чинного законодавства, зокрема й щодо надання одноразової державної допомоги виданням, які реформувалися.

Учасники обговорення критикували  політику "Укрпошти" щодо передплати та доставлення періодичних видань передплатникам, відсутність українського паперу для періодичних видань. А також обговорили питання забезпечення періодикою потреб Збройних сил України.

Раніше Держкомтелерадіо повідомив, що в Україні реформувалися 516 видань.

Liked the article?
Help us be even more cool!