ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Комітет свободи слова підтримав законопроект про штрафи мовникам за виправдання окупації

03.10.2018, 10:07

2 жовтня Комітет Верховної Ради з питань свободи слова та інформаційної політики на позачерговому засіданні підтримав законопроект №9068 про внесення змін до Закону України “Про телебачення і радіомовлення” щодо посилення інформаційної безпеки та протидії державі-агресору в інформаційній сфері. Про це повідомляється на сайті Комітету, повідомляє “Детектор медіа”.

Члени Комітету рекомендували парламенту за наслідками розгляду в першому читанні ухвалити проект за основу.

Нагадаємо, 7 вересня 2018 року в парламенті зареєстровано законопроект №9068, автори якого пропонують парламенту запровадити штрафи за трансляцію телеканалами висловлювань, що виправдовують або визнають правомірною окупацію території України, якщо така трансляція має на меті розпалювання ворожнечі й ненависті.

Також законопроектом пропонується заборонити телерадіокомпаніям поширювати термінологію, яка суперечить Закону “Про особливості державної політики щодо забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей”.

Законопроектом при цьому передбачається, що якщо висловлювання, що виправдовують окупацію територій України, транслювалися без попереднього запису і містилися у виступах особи, яка не є працівником телеканалу, то телерадіоорганізація не несе відповідальності за ці порушення.

Крім того, законопроект посилює відповідальність мовників (штраф до 25% від суми ліцензійного збору і без застосування санкції у вигляді попередження) за трансляцію телепередач, виготовлених після 1 серпня 1991 року, які містять популяризацію або пропаганду органів країни-агресора.

29 серпня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення вирішила оголосити телеканалу NewsOne (ТОВ “Новини 24 години”) попередження за випуск програми "Світова політика з Олегом Волошиним", у якій ведучий, на думку Нацради, популяризував органи держави-агресора, даючи оцінку діям Росії в Сирії.

Liked the article?
Help us be even more cool!