ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Комітет свободи слова відхилив законопроект про кримінальне переслідування за наклеп і образу

22.09.2016, 11:27

Комітет Верховної Ради з питань свободи слова та інформаційної політики одноголосно відхилив проект закону Євгена Мураєва про введення кримінальної відповідальності за наклеп та образу. Таке рішення комітет ухвалив на черговому засіданні 21 вересня, повідомляє “Детектор медіа”.

Голова Комітету свободи слова Вікторія Сюмар назвала надзвичайно жорсткими зміни до Кримінального та Кримінального процесуального кодексів України щодо уточнення відповідальності за вчинення злочинів проти волі, честі та гідності особи в проекті № 5034. Члени Комітету рекомендували головному в розгляді цього документу Комітету з правоохоронної діяльності відхилити цей законопроект.

Як повідомляв ІМІ, 6 вересня громадські організації висловили занепокоєння зареєстрованим народним депутатом Євгенієм Мураєвим законопроектом №5034 “Про внесення змін до Кримінального та Кримінального процесуального кодексів України (щодо уточнення відповідальності за вчинення злочинів проти волі, честі та гідності особи)”, який встановлює кримінальну відповідальність за наклеп та образу, та вважають його таким, що загрожує свободі слова в Україні.

19 серпня народний депутат, власник телеканалу NewsOne Євген Мураєв зареєстрував у Верховній Раді законопроект №5034 “Про внесення змін до Кримінального та Кримінального процесуального кодексів України (щодо уточнення відповідальності за вчинення злочинів проти волі, честі та гідності особи)”. Законопроект, який пропонує доповнити Кримінальний кодекс України новими статтями 151-1 та 151-2, що встановлюють кримінальну відповідальність за наклеп та образу.

Liked the article?
Help us be even more cool!