ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Комітет свободи слова розгляне заяву "Батьківщини" про джинсу у ЗМІ

14.11.2016, 15:17

16 листопада Комітет Верховної Ради України з питань свободи слова та інформаційної політики розгляне звернення ВО “Батьківщина” щодо інформаційної кампанії, що розгорнулася в ЗМІ проти цієї політсили. Про це у себе на сторінці у Facebook написала голова Комітету Вікторія Сюмар, повідомляє “Детектор медіа”.

“В середу, на засіданні комітету обов’язково розглянемо звернення ВО Батьківщини про замовні матеріали в ЗМІ. Ця проблема вже перейшла всі межі. … Маємо напрацювати конкретні рішення, аби “джинса” за гроші припинила знищувати українські ЗМІ та українську державність. Ця кланово-олігархічна система справді знищує країну, але саме вона і породжує “ручні ЗМІ” за гроші. І цим вже всі звикли цим кристуватися. Так не може бути. І так не буде”, – написала Сюмар.

Як повідомляв ІМІ, 11 листопада ВО “Батьківщина” опублікувала звернення до Комітету ВРУ з питань свободи слова та інформаційної політики, Національної спілки журналістів України, Незалежної медіа-профспілки України, Української асоціації медіабізнесу, Української асоціації зі зв’язків з громадськістю, міжнародних неурядових організацій “Репортери без кордонів” та “Transparency International”.

Партія звернулася до Комітету ВР з вимогою “провести публічні слухання з приводу проведення брудної інформаційної кампанії проти ВО “Батьківщина” та оцінити суспільно-політичні ризики, що провокують такі кампанії”.

Національна спілка журналістів України засудила публікацію засобами масової інформації замовних матеріалів та закликала колег відмовлятися від участі в кампаніях, які дискредитують ті чи інші політичні сили.

Liked the article?
Help us be even more cool!