ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Комітет свободи слова рекомендував ухвалити в цілому законопроект про заборону іноземних антиукраїнських ЗМІ та книг

17.11.2016, 11:03

Комітет Верховної Ради з питань свободи слова та інформаційної політики рекомендував  ухвалити в другому читанні та в цілому законопроект №5114 “Про внесення змін у деякі закони України щодо обмеження доступу на український ринок іноземної друкованої продукції антиукраїнського змісту”. Таке рішення комітет ухвалив під час чергового засідання 16 листопада, розглянувши поправки до  законопроекту, повідомляє “Детектор медіа”.

У законопроекті пропонується запровадити механізм обмеження доступу на український ринок іноземної друкованої продукції антиукраїнського змісту шляхом внесення відповідних змін до законів України “Про друковані засоби масової інформації (пресу) в Україні”, “Про видавничу справу”, “Про Перелік документів дозвільного характеру у сфері господарської діяльності”.

Документом забороняється використання друкованих засобів масової інформації та видавничої продукції для:

  • закликів до захоплення влади, насильницької зміни конституційного ладу або територіальної цілісності України;

  • пропаганди війни, насильства та жорстокості;

  • розпалювання расової, національної, релігійної ворожнечі;

  • пропаганди комуністичного та/або націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів та їх символіки;

  • популяризації або пропаганди органів держави-агресора і їх окремих дій, що створюють позитивний образ працівників держави-агресора, працівників радянських органів державної безпеки, виправдовують або визнають правомірною окупацію території України.

Законопроектом пропонується надати центральному органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у видавничій сфері, повноважень щодо прийняття рішення на підставі висновків експертної ради щодо віднесення видавничої продукції, що має походження (виготовлена) та/або ввозиться з території держави-агресора, тимчасово окупованої території України, до забороненої до поширення в Україні.

Такий орган передбачається уповноважити на накладення адміністративно-господарських санкцій у вигляді штрафу до розповсюджувачів такої продукції з подальшим вилученням з обігу. Згідно з проектом закону, передбачається запровадження процедури видачі дозвільного документа на ввезення видавничої продукції, що походить з держави-агресора, тимчасово окупованої території України.

Як повідомляв ІМІ, 20 жовтня Верховна Рада підтримала за основу законопроект №5114 “Про внесення змін у деякі закони України щодо обмеження доступу на український ринок іноземної друкованої продукції антиукраїнського змісту”.

Ініціатором законопроекту виступив Кабінет Міністрів.

Liked the article?
Help us be even more cool!