ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Комітет свободи слова підтримав проект про проведення фотовідеозйомки під час судового засідання

02.06.2016, 14:24

Комітет Верховної Ради з питань свободи слова та інформаційної політики підтримав проект закону №3267 “Про внесення змін до статті 6 Цивільного процесуального кодексу України (щодо приведення у відповідність до Конституції України та узгодження із Законом України “Про забезпечення права на справедливий суд”)”. Таке рішення комітет ухвалив на засіданні 1 червня, повідомляє “Детектор медіа”.

Законопроект №3267 пропонує викласти ст. 6 в наступній редакції:

“8. Учасники судового процесу, інші особи, присутні у залі судового засідання, представники засобів масової інформації можуть проводити в залі судового засідання фотозйомку, відео- та аудіозапис з використанням портативних відео- та аудіотехнічних засобів без отримання окремого дозволу суду, але з урахуванням обмежень, установлених законом. Трансляція судового засідання здійснюється з дозволу суду. Проведення в залі судового засідання фотозйомки, відеозапису, а також трансляція судового засідання повинні здійснюватися без створення перешкод у веденні засідання та здійсненні учасниками судового процесу їхніх процесуальних прав”.

Члени Комітету свободи слова запропонували Комітету з питань правової політики та правосуддя рекомендувати Верховній Раді законопроект №3267 прийняти за основу.

Liked the article?
Help us be even more cool!