ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Комітет Ради вирішив позбавити акредитації блогерку Ірму Крат, яка напала на депутатів

02.07.2021, 16:57
Фото Валерії Мацехи
Фото Валерії Мацехи
Комітет Верховної Ради з питань свободи слова вирішив позбавити акредитації до парламенту блогерку Ірму Крат, яка напередодні зірвала брифінг народних депутатів від фракції "Слуга народу", напавши на депутата Микиту Потураєва.
Про це в коментарі Укрінформу повідомила голова підкомітету з питань права громадян на інформацію Комітету Верховної Ради з питань свободи слова Тетяна Циба.

"Комітет прийняв рішення про позбавлення її акредитації і засудив її дії", – сказала Циба.

Напередодні в пресцентрі парламенту під час брифінгу депутатів Потураєва, Єлізавети Богуцької, Тетяни Циби, Вікторії Подгорної та Єгора Чернєва Ірма Крат вибігла до преспойнту та почала бити Потураєва сумкою. Після цього Крат намагалася сваритися з депутатами щодо ринку землі, однак її швидко затримали представники Управління державної охорони та вивели з будівлі ВР.

Фото Валерії Мацехи

"Вона напала на мене і намагалася напасти на моїх колег через відкриття ринку землі", – прокоментував ситуацію Потураєв.

Нагадаємо, 28 жовтня 2020 року з’явилась інформація, що Верховна Рада скасувала акредитацію більш як двох десятків ЗМІ. Серед них – "Слідство.Інфо", "Громадське телебачення Донбасу" та "НикВести". Увечері стало відомо, що всі видання знову акредитовано. Тоді керівниця пресслужби парламенту Ірина Кармелюк пояснила, що пресслужба Верховної Ради моніторить активність акредитованих журналістів, і підтвердила, що ініціатива позбавити акредитації журналістів "Слідства.Інфо" надійшла від пресслужби парламенту.

За її словами, під час минулого скликання у Верховній Раді були акредитовані близько шести тисяч журналістів. Зараз акредитованих представників ЗМІ близько трьох тисяч. 

Liked the article?
Help us be even more cool!